Famózní Rahm ovládl i Genesis Invitational a je novou světovou jedničkou

PGA TOUR
Famózní Rahm ovládl i Genesis Invitational a je novou světovou jedničkou

Jen týden na čele žebříčku vydržel Scottie Scheffler. Naprosto neuvěřitelnou formu totiž potvrdil Jon Rahm a po triumfu na Genesis Invitational je zaslouženým staronovým králem světového golfu. 


Tiger Woods odehrál finálové kolo dvě rány nad par. Začal sice birdie na jedničce, devítku ale zakončil dvěma bogey a na správnou vlnu se nedostal ani na druhé devítce. Přesto skončil v červených číslech a díky skóre -1 obsadil dělené 45. místo. Společně Adrianem Meronkem či Tomem Kimem.

Kolo dne zahrál Will Zalatoris. Chyboval jen jednou, osmkrát zaskóroval a dostal až na samostatné čtvrté místo. Dokonce i před Collina Morikawu, který jako jediný v turnaji zapsal na jamkách 16 až 18 úpis čtyř ran.

Oběma hráčům ale na titul pár ran scházelo. Od začátku kola se souboj smrskl na duo Max Homa - Jon Rahm. Rahm o vedení přišel na trojce, kdy Homa zaskóroval a Španěl naopak chyboval.

Vedení si vzal na konci první devítky zpět, na desítce ale přišel další swing a opět bylo srovnáno. Jenže od té chvíle Homa zapsal už jen jedno bogey a sedm parů, to Rahm na čtrnáctce a šestnáctce odskočil a na osmnáctku šel s náskokem dvou ran.

Homa mohl vše zdramatizovat, chip do birdie mu ale nakonec nevyšel. Rahm tak bez tlaku zahrál metrový putt do paru a slaví své třetí letošní vítězství na PGA Tour. Zároveň je staronovou světovou jedničkou, Scottie Scheffler vydržel v čele pouze týden.