Woods opět v nejlepší tisícovce, v tomto týdnu bude v čele žebříčku klid

PGA TOUR
Woods opět v nejlepší tisícovce, v tomto týdnu bude v čele žebříčku klid

Před dvěma týdny Rory McIlroy, poté Scottie Scheffler a nyní Jon Rahm. Pozice světové jedničky ale po The Honda Classic zůstane nezměněna. Co se největšího posunu po The Genesis Invitational týče, jméno je jasné. Tiger Woods.


Po Genesis Invitational se odehrálo něco podobného, co před osmi lety. Tehdy se během tří týdnů na čele žebříčku vystřídali Jordan Spieth, Rory McIlroy a Jason Day.

Druhý jmenovaný byl světovou jedničkou před dvěma týdny. Po vítězství na Waste Management Phoenix Open se do čela dostal Scottie Scheffler, vydrželo mu to ale jen týden. Jon Rahm ovládl v tomto roce již třetí turnaj, aktuálně má nejlepší formu a světovou jedničkou je zaslouženě.

Navíc se nemusí obávat, že by o své místo přišel stejně jako Scheffler. Na The Honda Classic totiž elita nestartuje a prvních třináct pozic zůstane zcela jistě nezměněno. Největšími hvězdami v tomto týdnu, kteří se představí na PGA Tour, jsou Sungjae Im, Billy Horschel, Shane Lowry, Webb Simpson a také obhájce titulu Sepp Straka. Žádný z hráčů z TOP 17 ale ve startovním poli není.

Co se dalších změn v OWGR týče, Cameron Smith po svém angažmá v LIV Golf klesl na pátou příčku za Patricka Cantlaye, největší posun podle očekávání zaznamenal Tiger Woods.

Ten na Rivieře obsadil solidní dělenou 45. pozici a poskočil z 1294. místa na 985. pozici.