Siem to dokázal a po téměř devíti letech má titul z DP World Tour

DP World Tour
Siem to dokázal a po téměř devíti letech má titul z DP World Tour

Německý golfista Marcel Siem ve finále Hero Indian Open přehrál svého krajana Yannika Paula a po téměř devíti letech získal titul z okruhu DP World Tour. 


K vynikajícímu finále měl od prvních jamek nakročeno Švéd Simon Försström. Na úvodních jedenácti jamkách zaznamenal sedm birdie a dostal se do hry o TOP 3. Následně už ale zaskórovat nedokázal, dvakrát chyboval a propadl se na dělené osmé místo.

O ránu se před něj dostal vítěz z minulého týdne Thorbjorn Olesen, na boj o titul ale ani Dán pomýšlet nemohl. Další solidní kolo pod par zahrál Joost Luiten, celkové skóre -12 stačí na samostatné třetí místo.

Od včerejšího dne bylo ale zřejmé, že si to o titul rozdají dva Němci, Yannik Paul a Marcel Siem. S náskokem jedné rány šel do nedělního kola Paul, už na čtvrté jamce nicméně bylo srovnáno.

Situace se nezměnila ani na osmičce, kde zaskórovali oba. Na začáátku druhé devítky ale Paul zaskórovat nedokázal, Siem si připsal dvě birdie a dostal se do náskoku. Na třináctce bylo zase vše jinak, neboť Paul připsal birdie a Siem ránu ztratil.

Rozhodující okamžik tak přišel na patnáctce. Siem proměnil putt do birdie, získal opět náskok a ten si uhlídal až do finálové jamky. Dvaačtyřicetiletý rodák z Mettmannu tak získal svůj pátý titul z okruhu DP World Tour a první po téměř devíti letech!