Davidson Spilková startuje jihoafrickou misi turnaji v Joburgu a Kapském Městě

Klára Spilková
Davidson Spilková startuje jihoafrickou misi turnaji v Joburgu a Kapském Městě

Po týdenním tréninkovém soustředění v Dubaji čekají českou profesionální golfistku Kláru Davidson Spilkovou dva turnaje LET v Jihoafrické republice. Již ve středu 1. března startuje turnaj Joburg Ladies Open na hřišti klubu Modderfontein v Johannesburgu. Jen o týden později, opět od středy, tentokrát 8. března, ji pak čeká druhý turnaj Investec South African Women’s Open na hřišti Steenberg na předměstí Kapského Města.


„V Dubaji jsem strávila šest dní a věnovala se tréninku na hřišti Troon Golf The Els Club. Je to velká výhoda, když má vaše domovské hřiště partnery po celém světě a můžete se na ně kdykoli obrátit. V sobotu nás poté čekal přelet do Johannesburgu. V Jihoafrické republice jsem za celou svou 13letou profesionální kariéru poprvé v životě a bylo to pro mne velké překvapení a zcela nová zkušenost. V Joburgu musí být člověk hodně opatrný a některým částem města se úplně vyhnout. Když už jdete ven, neměli byste se venku pohybovat po setmění a je lepší všude jezdit autem. Nejsem tu naštěstí sama a o mou bezpečnost se stará můj životní partner Sean,“ okomentovala týden a přílet na jih Afriky hráčka.

Do turnaje se Davidson Spilková v prvním kole vydá společně s největší domácí hvězdou a sedminásobnou profesionální vítězkou Lee-Anne Pace a Angličankou Meghan MacLaren ze druhé devítky ve 12:47 místního času. Čtvrteční druhé kolo pak odstartují z jamky č. 1 v 8:17.

Davidson Spilková si měla šanci hřiště Modderfontein poprvé vyzkoušet v neděli. V pondělí ji čekalo druhé tréninkové kolo a v úterý tradiční pro-am. „Hřiště je techničtější a parkovější, s vyvýšenými a menšími greeny. Oproti Royal Greens v Džiddě bude hrát větší roli strategie a přesnost. Modderfontein není nejdelší a je na něm i několik pětiparů, kde se dá druhou ranou útočit na green. Hřiště bylo ještě v pátek po týdenním dešti pod vodou, ale v neděli už vypadalo v poměrně dobrém stavu,“ vzkázala z Johannesburgu Davidson Spilková.

Do turnaje bude Davidson Spilková vstupovat ze svého kariérního maxima, jako 146. hráčka světového žebříčku Rolex Rankings. Vedle ní se na turnaji představí i Jana Melichová, Sára Kousková, Tereza Melecká a Šideri Váňová. Je to tak poprvé, co se na prestižním zahraničním turnaji Ladies European Tour ve startovním poli objeví hned pětice českých profesionálních hráček.