Trpělivá Kousková touží přetavit formu v dobrý výsledek v JAR

Trpělivá Kousková touží přetavit formu v dobrý výsledek v JAR

Česká golfistka Sára Kousková se po solidním vstupu do sezóny Ladies European Tour v Maroku a Keni připravuje na další turnaj. Ten se uskuteční od 1. do 4. března v jihoafrickém Johannesburgu na hřišti Modderfontein Golf Club. Celková dotace turnaje Joburg Ladies Open je 300.000 euro a kromě Kouskové se představí v JAR i početný zástup dalších českých golfistek – Jana Melichová, Tereza Melecká, Klára Spilková a Šideri Váňová.


„Už se zase ohromně těším na hřiště,“ zářila po nedělním příletu do JAR Kousková. „Měla jsem možnost si v Praze trochu odpočinout a ač jsem se v průběhu těch dvou týdnů cítila trošku lenivě, tak s odstupem vidím, že jsme odvedli s týmem opět strašně moc práce. Jak při rehabilitaci, tak v posilovně, ale i při práci s golfovým koučem. Každopádně už jsem se nemohla dočkat, až zase budu mít možnost si zahrát v lepších teplotách, než které panují aktuálně v Česku."

Na turnaji se představí silné české zastoupení, což Kousková kvituje. „Je skvělé, že nás je tu tolik. Jak jsem psala v blogu na stránkách mého partnera, tak nás společné turnaje motivují a panuje mezi námi milá, přátelská atmosféra. V pondělí večer jsme si všechny zajely společně na večeři do města, bydlíme ve stejném hotelu… prostě je ohromně fajn, že na Ladies European Tour začíná vládnout čeština, podobně jako třeba u holek na tenisové WTA Tour,“ dodává Kousková k české stopě na nejlepší evropské golfové tour.

„Podmínky a počasí v Africe jsou zatím přívětivé a příjemné. Uvidíme, zda to vydrží celý turnaj,“ svěřuje se Kousková s ohledem na předpověď, která slibuje v pátek bouřky. „Greeny jsou měkčí a nejsou rozlehlé, hřiště je parkové s množstvím stromů, takže to opět bude hodně o přesnosti. Vzhledem k tomu, že se hraje ve vyšší nadmořské výšce, tak míčky létají dál a bude to celkově fyzicky náročnější,“ dodává Kousková k podmínkám, které panují v Johannesburgu ve výšce více než 1600 metrů nad mořem.

„Herně se cítím stále dobře a věřím, že už se mi to také podaří přetavit i v dobré skóre,“ usmívá se třiadvacetiletá golfistka, která drží unikátní sérii postupů „cutem“, kterými ve své kariéře prošla zatím na všech turnajích, které jako profesionálka odehrála. V tuto chvíli číslo čítá 19 turnajů, což také Kouskovou řadí ve světovém žebříčku aktuálně na místa, která zajišťují kvalifikaci na OH v Paříži. „Samozřejmě si uvědomuji, co je ve hře, ale zároveň vím, že nesmím tlačit na pilu víc, než by bylo zdrávo. Jsem trpělivá a věřím tomu, co jsme si s týmem vytyčili před sezónou,“ svěřuje se Kousková a závěrem s úsměvem na tváři dodává. „Teď už se hlavně ale těším na turnaj. Na dobré rány, výzvy, které si pro nás hřiště přichystá, i na proměněné putty.“

Kousková vstoupí do prvního kola ve středu 1. března v 11:41, druhé odstartuje o den později již v 7:11 místního času.