Spilková jako jediná z pěti českých hráček zahájila Joburg Ladies Open pod par

Klára Spilková
Spilková jako jediná z pěti českých hráček zahájila Joburg Ladies Open pod par

Klára Spilková na úvod Joburg Ladies Open upsala dvě rány a po první rundě dělí dvanáctou pozici. Dalším čtyřem Češkám už se tolik nedařilo a zítra je čeká tuhý boj o víkend. 


Společný turnaj Ladies European Tour a Sunshine Ladies Tour nejlépe zahájila nizozemská golfistka Lauren Holmey, která je na okruhu LET nováčkem. Holmey na úvod sice třikrát chybovala, k tomu ale přidala hned devět birdie.

Nejlepší česká golfistka Klára Davidson Spilková ztrácí na Holmey čtyři rány, po rundě s pěti birdie a třemi bogey je ale bez debat nejlepší českou golfistkou v turnaji. Na hřišti Modderfontein Golf Club se totiž další čtyři hráčky poměrně trápily a zítra je čeká boj o cut.

Sára Kousková zahrála stejně jako Spilková deset parů, birdie s bogey ale oproti Spilkové prohodila a se skóre +2 dělí pětašedesátou pozici. O ránu hůře zahrála na úvod Šideri Váňová.

Ta sice dokázala pětkrát zaskórovat, jenže kromě čtyř bogey ztratila na pětiparové jedničce a čtyřparové šestnáctce po dvou ranách. Na chvostu startovního pole se poté nachází duo Jana Melichová - Tereza Melecká.

Melichová zažila úspěch v podobě birdie jen jednou a výsledek +6 stačí na dělené 120. místo. O deset míst hůře je na tom Tereza Melecká, které nepomohly ani dva zásahy na pětce a dvanáctce. Do druhého kola půjde z předposledního místa a zítra bude potřebovat zázrak.