Spilková zazářila a před třetím kolem dělí druhé místo

Klára Spilková
Spilková zazářila a před třetím kolem dělí druhé místo

Klára Davidson Spilková prožila na Joburg Ladies Open vynikající druhé kolo, po kterém se skóre -6 ztrácí na čelo jen dvě rány. Cutem prošla taktéž Sára Kousková, přesně na ránu. 


Klára Spilková zahájila druhé kolo skvěle, na úvodních dvou jamkách zaskórovala a úspěšná byla i nadále. První devítku ukončila s pěti birdie a čtyřmi pary. Skórovat dokázala i na desítce a dostala se dokonce do čela turnnaje.

Na třináctce a patnáctce o ránu přišla, přesto skóre -6 stačí na dělenou druhou pozici. Na vedoucí Dánku Nicole Broch Estrup, která včera absolvovala druhou rundu se sedmi birdie bez jediné chyby, ztrácí dva údery.

Cutem přesně na ránu prošla také Sára Kousková. Po double-bogey z desítky a bogey z jedenáctky to přitom ideálně nevypadalo. Kousková ale dokázala zaskórovat na šestnáctce a klíčové birdie zapsala na poslední jamce, kde přitom na úvod chybovala.

Propad dne zaznamenala vedoucí hráčka po prvním kole Lauren Holmey, která jen dvakrát zaskórovala, k tomu přidala pět bogey a také dvě double-bogey. Cutem ale prošla bez obtíží, což se nepovedlo dalším třem Češkám.

Ze hry tak jsou Šideri Váňová, Jana Melichová (obě +6) a také Tereza Melecká (+8).