Z Češek na South African Open nejlépe začala Kousková, pod parem také Melichová

Z Češek na South African Open nejlépe začala Kousková, pod parem také Melichová

Sára Kousková odehrála velmi dobré první kolo South African Open a díky skóre -2 dělí třiadvacátou pozici. Ve vedení je teprve šestnáctiletá Němka Chiara Noja, jenž vytvořila rekord hřiště.


Chiara Noja je českým fanouškům golfu poměrně známá. Loni v červnu ovládla v Prague City Golf Amundi Czech Ladies Challenge. Druhou Sáru Kouskovou tehdy porazila o neuvěřitelných devět ran.

Nyní je před stejnou hráčkou o ran osm. Teprve šestnáctiletá Noja trefila na úvod devět birdie a také eagle na pětiparové osmičce. Jedinou chybu vyrobila na čtyřparové šestce, kde Kousková naopak zaskórovala.

Tím se dostala česká hráčka na skóre -1, neboť po bogey z dvojky zaskórovala i na pětce. Po dalším zásahu na tříparové sedmičce se posunula už na -2, během tří jamek ale o oba nahrané údery přišla. 

Na dvanáctce a šestnáctce z toho ale opět bylo birdie a tak do druhého kola půjde právě se skóre -2 a s děleným třiadvacátým místem. Jednu ránu pod par hřiště upsala Jana Melichová, v paru hraje Klára Davidson Spilková.

Čtvrtá česká zástupkyně Tereza Melecká jako jediná zahrála nad par hřiště. Na South African Open si na úvod nepřipsala jediné birdie, chybovala naopak na dvojce, třináctce a šestnáctce. Zítra tak pětadvacetiletou Meleckou čeká těžký boj o cut.