Spilková s Kouskovou si v Jihoafrické republice zahrají i o víkendu

Spilková s Kouskovou si v Jihoafrické republice zahrají i o víkendu

Na South Africa Open budou v pátek a v sobotu pokračovat Sára Kousková a Klára Davidson Spilková. Prvně jmenovaná hráčka prožila dost možná své v uvozovkách nejnudnější kolo kariéry, Spilková pro změnu zahrála ránu dne. 


Sára Kousková ve druhém kole South African Open v Kapském Městě hned sedmnáct parů a jedno jediné birdie. Prožila tak velmi klidné kolo a do zítřejšího Moving day půjde s výsledkem -3 z dělené 25. pozice.

O ránu hůře si po dvou kolech vede Klára Davidson Spilková, která ovšem dnes byla oproti Kouskové o ránu lepší a dle Ladies European Tour taktéž zahrála ránu dne. Na osmnácté jamce si třetí ranou nádherně přihrála na pohodové birdie. V kole zahrála celkem tři, chybovala pouze na šestnáctce.

Mimo hru je naopak Jana Melichová, jenž na cut ztratila jedinou ránu. Pět ran nad par poté hrála Tereza Melecká. Ta v turnaji ani jednou nezaskórovala. 

V čele turnaje je osmnáctá hráčka světa, domácí Ashleigh Buhai, která dnes sedmkrát zaskórovala a v turnaji nechybovala 33 jamek v řadě. První příčku opustila Němka Chiara Noja, po kole za -1 ztrácí před pátkem čtyři rány.