Domácí Buhai míří za titulem, Spilková může zabojovat o elitní desítku

Klára Spilková
Domácí Buhai míří za titulem, Spilková může zabojovat o elitní desítku

Klára Spilková i ve třetím kole South African Open upsala dvě rány a je jen tři údery od elitní desítky. To Sáře Kouskové se tentokrát kolo nevydařilo, při Moving day ztratila tři údery a dělí 53. místo. 


Domácí Ashleigh Buhai si na South African Open udržel pohodové vedení, po Moving day díky čtyřem birdie a jediné chybičce vede o čtyři rány před dvojicí pronásledovatelkyň. Ve hře o prvenství se drží mladá Němka Chiarra Noja, kterou doplnila Španělka Ana Pelaez, která v minulém týdnu na Joburg Ladies Open dělila druhé místo.

Pelaez zahrála jedno z nejlepších kol dne (66 ran a -6). Dnes se tak obě ve společném flightu pokusí přehrát jihoafrickou favoritku.

Z českých hráček zahrála třetí rundu lépe Klára Davidson Spilková. Po šestnácti jamkách šla dokonce za -4 a celkově za -6, v závěru ale kvůli dvěma bogey ztratila a propadla se na průběžné dělené sedmadvacáté místo. Přesto by dnes mohla zabojovat o nejlepší desítku.

To Sáře Kouskové se po druhém kole, kde ani jednou nechybovalo, včera příliš nedařilo. Na úvodní devítce ztratila ránu na trojce a šestce, jednu si vzala zpět díky birdie na čtyřparové devítce.

Druhá polovina kola už ovšem skončila bez úspěšného zásahu. Kousková zachybovala na desítce a třináctce a do finálové rundy půjde se skóre even par z děleného třiapadesátého místa.