McIlroy i Rahm ze hry venku, na The Players tak na pozici světové jedničky bude útočit Scheffler

PGA TOUR
McIlroy i Rahm ze hry venku, na The Players tak na pozici světové jedničky bude útočit Scheffler

Rory McIlroy se protrápil k víkendovému volnu, Jon Rahm kvůli nemoci odstoupil a tak se na první pozici světového žebříčku může vrátit Scottie Scheffler. Po dvou kolech The Players je druhý se ztrátou dvou ran na lídra Adama Svenssona z Kanady. 


Jon Rahm se po kole za -1 z The Players kvůli nemoci odhlásil, Rory McIlroy se protrápil k volnému víkendu a tak se na pozici světové jedničky může vrátit aktuálně druhý Scottie Scheffler.

Ten v přerušovaném druhém kole upsal další tři údery a s -7 se usadil na druhé příčce. Na vedoucího Adama Svenssona ztrácí pouhé dvě rány a oba je čeká společný závěrečný flight s Benem Griffinem.

Právě devětadvacetiletý Svensson se postaral o ránu dne, když na devítce zasáhl přilehlý turnajový stan, ale po dropu zaznamenal birdie. Díky tomu se dostal na -9 a po RSM Classic může reálně uvažovat o druhém titulu z letošní sezóny i v rámci celé kariéry.

Kromě Schefflera by měli Svenssona pronásledovat taktéž Minwoo Lee či Collin Morikawa (oba -6) či Viktor Hovland s Jasonem Dayem (oba -4). 

V turnaji podobně jako Rory McIlroy nadále nepokračují Thomas Detry, Matt Fitzpatrick, Matt Kuchar, Seamus Power, Billy Horschel, Webb Simpson nebo Hayden Buckley, jenž je autorem esa z Island Greenu z úvodního kola.

Do víkendu se naopak probojoval Jerry Kelly, jenž v šestapadesáti letech vytvořil nový rekord The Players. Je totiž nejstatším hráčem, kterému se na TPC Sawgrass poštěstilo projít cutem.