Spilková znovu v TOP 10, vítězkou domácí Buhai

Klára Spilková
Spilková znovu v TOP 10, vítězkou domácí Buhai

Vítězkou South African Open se stala domácí Ashleigh Buhai, jenž o čtyři rány přehrála Španělku Anu Pelaez. Klára Davidson Spilková ve finále zazářila a podruhé za sebou je v elitní desítce. Sára Kousková odehrála sobotní kolo v paru a se stejným výsledkem obsadila dělené 47. místo. 


Klára Davidson Spilková obsadila s výsledkem −10 (72-70-70-66) šesté samostatné místo a na svém účtu se může těšit na částku 9920 eur. Další umístění v Top 10 pro ni znamená posun v celoročním žebříčku Race to Costa del Sol z 15. na 11. příčku a v příštím týdnu by si měla polepšit také v žebříčku Rolex Rankings, kde se po minulém turnaji v Johannesburgu posunula na své kariérní maximum, 136. místo mezi absolutní světovou špičkou.

„V pátek jsem končila dvěma bogey, což mě zdravě naštvalo i namotivovalo pro finálové kolo. Nastupovala jsem do něj s větším soustředěním a trpělivostí. Vlastně jsem za celý den neudělala jedinou větší chybu a turnaj zakončila finálovým kolem bez jediného bogey a se šesti birdie. To poslední padlo na závěrečné jamce,“ okomentovala své poslední kolo hráčka.

Hřiště nejvíce sedělo domácí hráčce a vítězce z roku 2018, rodačce z Johannesburgu Ashleigh Buhai, která si se skóre −21 (64-65-69-64) dokráčela pro svůj již čtvrtý profesionální titul.

Sára Kousková, tedy druhá česká hráčka, která v Kapském Městě prošla cutem, ukončila svou pouť dvěma birdie i stejným počtem bogey a s výsledkem even par obsadila dělené 47. místo.

„Oproti minulému týdnu v Johannesburgu se mi hrálo tady v Kapském Městě lépe. To se promítlo pozitivně i do statistik zasažených fairwayí a greenů. Teď už je jen potřeba přidat k solidní hře i puttování. Uvidíme, jaké nás čekají v Singapuru greeny, ale určitě se na tuto část přípravy zaměřím po příletu ještě víc,“ uvedla Kousková, která přelétá společně s ostatními Češkami do dějiště dalšího turnaje ihned po skončení finálového kola.

Na čtyři české hráčky čeká příští turnaj Aramco Series v Singapuru, který se na hřišti Laguna National uskuteční od 16. do 18. března.