Scheffler úlohu favorita zvládl a po triumfu na The Players je novou světovou jedničkou

PGA TOUR
Scheffler úlohu favorita zvládl a po triumfu na The Players je novou světovou jedničkou

Scottie Scheffler perfektně zvládl přechod z úvodní devítky na tu závěrečnou a v poklidu si dokráčel pro titul na The Players. Je tedy také staronovou světovou jedničkou.


Ve finálovém kole bylo k vidění třetí hole-in-one v turnaji na Island Greenu. Tentokrát se o něj postaral Američan Alex Smalley, jemuž ale ani eso nepomohlo k lepšímu než 65. místu.

Vynikající kolo po dvou birdie a bogey předvedl Viktor Hovland. Od šestky nechyboval, přidal čtyři zásahy a s děleným třetím místem může být spokojen. Šestkrát zaskóroval taktéž Tom Hoge, kromě toho ale zapsal dvě bogey a double-bogey ze šestky, kde celkově ztratil čtyři rány.

O kolo dne se postaral Tyrrell Hatton. Světová sedmnáctka zaskórovala poprvé až na osmičce, ihned navíc o ránu přišla. Poté ale Hatton předvedl drtivou smršť, na druhé devítce nasázel sedm birdie a překonal rekord druhé devítky ve finálové rundě The Players.

V jednu chvíli dokonce mohl uvažovat o triumfu. Scottie Scheffler totiž začal bogey na trojce a k prvnímu zásahu se dostal až na osmičce. Jenže od té chvíle zasadil soupeřům drtivý úder - skóroval pětkrát v řadě a je třetím golfistou historie, který kdy držel primát na Masters a The Players v jedné chvíli. Něco podobného zažili pouze Tiger Woods a Jack Nicklaus.

Nejvážnějším protihráčem Schefflera, jenž je mimochodem opět světovou jedničkou, měl být Minwoo Lee. Do finálové rundy vstupoval se ztrátou dvou ran, hned na jedničce navíc zaskóroval a zdálo, že právě Australan může Schefflera ohrozit.

O osudu Leeho ale rozhodla čtyřparová čtyřka. Lee zasáhl vodu a po triple-bogey se dostal mimo dosah Schefflera. V dalším průběhu ztratil ještě dva údery a s celkovým výsledkem -8 dělí šesté místo.