Scheffler staronovou světovou jedničkou. A co další změny v OWGR po The Players?

PGA TOUR
Scheffler staronovou světovou jedničkou. A co další změny v OWGR po The Players?

Hlavní změnou ve světovém golfovém žebříčku je návrat Scottieho Schefflera na pozici světové jedničky. Výrazné posuny ovšem zaznamenali i další hráči, třeba Rickie Fowler nebo Viktor Hovland. 


Rok 2023 začínal na pozici světové jedničky Rory McIlroy. Brzy jej předal Scottiemu Schefflerovi, ale 19. února po triumfu na Genesis Invitational navštívil nejvyšší příčku Jon Rahm.

Po titulu na The Players je ale na nejvyšším stupínku zpět Scottie Scheffler. Ten triumfoval o pět ran, Jon Rahm se pro nemoc odhlásil po prvním kole a Rory McIlroy neprošel cutem.

Scheffler je světovou jedničkou dvaatřicátý týden, čímž se vyrovnal Vijayi Singhovi na třináctém místě historických tabulek. Před ním je nyní Nick Price (44 týdnů) a zmíněný Rahm (46 týdnů).

Co se dalších změn v OWGR týče, do elitní desítky se po děleném třetím místě na TPC Sawgrass vrátil Viktor Hovland, na desátou pozici spadl Justin Thomas a mimo ni je po delší době Collin Morikawa.

O další místečko se posunul Max Homa, jenž je nyní šestý. Rok 2023 přitom začínal až na sedmnácté pozici. Žebříčkem stoupá také Rickie Fowler, ten loni končil na 103. místě, nyní je devětapadesátý. Ještě lépe si vede Jason Day, který z loňské 112. příčky vystoupal až na 37. místo.