Spilková začala v Singapuru fantasticky, na čelo ztrácí jedinou ránu

Klára Spilková
Spilková začala v Singapuru fantasticky, na čelo ztrácí jedinou ránu

Klára Davidson Spilková potvrdila vynikající formu i v úvodním kole Aramco Team Series Singapore a se skóre -4 dělí druhou pozici. V čele je Jihoafričanka Nicole García, která turnaji vévodí o jedinou ránu.


Na hřišti Laguna National Klára Davidson Spilková začala potvrzovat formu už od jedničky - na čtyřparové jamce zaznamenala birdie a úspěšná byla i nadále. Po pětce skórovala i na sedmičce a první devítku končila s výsledkem -3.

Desítka sice znamenala první bogey, poté ale Spilková přidala šest parů a dvě birdie a dostala se na dělenou druhou pozici jen o ránu za vedoucí Nicole Garcíu z Jihoafrické republiky. Stejně jako Spilková hrají další čtyři golfistky včetně Švédky Linn Grant, která se po skvělém přelomu roku chvíli hledala.

Součástí Aramco Team Series Singapore je i několik světových hvězd včetně jedničky Lydie Ko. Ta na úvod zapsala tři birdie, ovšem i stejný počet chyb a tak jí patří až dělená osmadvacátá pozice.

Sára Kousková na úvod dvakrát zaskórovala, tři bogey ji ale srazily na dělené 35. místo. Tereza Melecká zahrála v první rundě čtyři rány nad par a s děleným 59. místem nemůže být spokojena, na poslední příčce je poté Jana Melichová, která nedokázala zaskórovat a po pěti bogey a dvou double-bogey dělí poslední 77. pozici.