Spilková bere v Singapuru skvělé čtvrté místo, světové hvězdy zaskočila Francouzka Bouchard

Klára Spilková
Spilková bere v Singapuru skvělé čtvrté místo, světové hvězdy zaskočila Francouzka Bouchard

Po drtivém finiši se z turnajového titulu v Singapuru raduje francouzská golfistka Pauline Roussin Bouchard. Vynikající finále zahrála také Klára Davidson Spilková a bere další umístění mezi nejlepší desítkou!


Každým dnem se v Singapuru zlepšovala světová jednička Lydia Ko. Ve finále zahrála jediné bogey, přidala sedm birdie a chtěla usilovat o titul. Konzistentně hrála světová osmnáctka Danielle Kang ze Spojených států, ve třetí rundě přidala ke dvěma bogey čtyři birdie a také eagle z jedenáctky.

Světovou jedničku přehrála o jedinou ránu, ani ona ale na titul pomýšlet nemohla. Všechny hráčky totiž pomyslně strčila do kapsy francouzská golfistka Pauline Roussin Bouchard. 

Dnes od sedmičky předvedla naprosto dominantní smršť. Z následujících deseti jamek vytěžila osm birdie, ve finále ani jednou nechybovala a po právu jí náleží druhý titul z Ladies European Tour.

Po druhé rundě v paru se ke skvělému kolu vybičovala také Klára Davidson Spilková. Upsala tři rány po zásazích na jedničce, dvojce, devítce a patnáctce, kde ihned napravila chybku z předchozí jamky.

S celkovým skóre -7 tak obsadila dělené čtvrté místo a potřetí v řadě je mezi nejlepší desítkou! Sára Kousková zopakovala úvodní rundu, zahrála jednu ránu nad par a mrzet jí může především double-bogey z osmnáctky. Dělená třiadvacátá pozice ale v silné konkurenci rozhodně není špatným počinem.

Cutem prošla také Tereza Melecká, té se ale finálové představení nevydařilo. Birdie do skórkarty nepřipsala ani jedno, třikrát se musela smířit s bogey a s celkovým výsledkem +10 jí patří 55. příčka.