V Tucsonu se start do druhého turnaje LIV Golf nejlépe povedl Leishmanovi

LIV GOLF
V Tucsonu se start do druhého turnaje LIV Golf nejlépe povedl Leishmanovi

Do druhého turnaje LIV Golf v americké Arizoně odstartoval nejlépe Australan Marc Leishman. Ten by rád zaútočil na první triumf v rámci nové Tour, v patách mu ale jsou Abraham Ancer či Louis Oosthuizen. 


Poslední titul v pozici jednotlivce získal Marc Leishman před více než třemi lety na Farmers Insurance Open. Od té chvíle se radoval už jen jednou, společně s Cameronem Smithem ovládl Zurich Classic of New Orleans. Tehdy museli v play-off porazit například Louise Oosthuizena.

A právě Oosthuizen je jedním z pronásledovatelů devětatřicetiletého Australana. Zatímco Leishman hřiště The Gallery South obešel se sedmi birdie a jediným zaváháním, Oosthuizen si připsal o jedno birdie méně a na Leishmana tak ztrácí jen minimálně.

Stejně jsou na tom také Abraham Ancer a Matthew Wolff, ti ale na úvod hráli v Arizoně bez chyby. V elítní desítce nadjeme i Joaquina Niemanna, Sergia Garcíu či Kevina Na, čtyři rány od čela jsou poté Paul Casey, Sam Horsfield, Brooks Koepka nebo Thomas Pieters.

Nad par naopak zahráli Bryson DeChambeau, Henrik Stenson, Ian Poulter, Lee Westwood či Dustin Johnson. Posledně jmenovaný si přitom nezapsal jediné bogey, jenže kromě tří zásahů přišel hned o dvě rány na čtyřparových jamkách dvě a sedm.