Ve středu startuje světová jamkovka. S rekordními odměnami a bez hráčů LIV Golf

PGA TOUR
Ve středu startuje světová jamkovka. S rekordními odměnami a bez hráčů LIV Golf

Ačkoliv by se světové jamkovky v Austinu v Texasu mělo účastnit čtyřiašedesát nejlepších golfistů podle OWGR, realita je jiná. Hned osm zástupců LIV Golf schází, stejně tak Justin Thomas a jeho jmenovec Rose. 


Zítra startuje v Austinu v Texasu WGC-Dell Technologies Match Play, tedy světová jamkovka. Ta je součástí PGA Tour od roku 1999, kdy tehdy zvítězil Jeff Maggert a na své konto si připsal rovný jeden milion dolarů.

Letos ale jamkovka napíše svou poslední kapitolu. Nejúspěšnějším hráčem je podle očekávání Tiger Woods, který ji vyhrál třikrát. Dvakrát uspěli Geoff Ogilvy a taktéž Jason Day, který má tak jedinečnou příležitost přidat se k Woodsovi.

Během svých tří úspěchů si Woods přišel celkem na 3,6 milionu dolarů. A přesně takovou sumu obdrží v tomto týdnu vítěz. Celkem poté bude rozdáno neuvěřitelných 20 milionů dolarů. Oproti loňskému roku se hraje o osm milionů dolarů více, loňský vítěz Scottie Scheffler poté obdržel "pouze" 2,1 milionu dolarů.

Systém turnaje se nemění. Během tří dnů, tedy od středy do pátku, se uskuteční základní skupiny. Z šestnácti skupin postoupí pouze vítězové. V sobotu dopoledne následuje osmifinále, večer poté čtvrtfinále. V neděli je na programu semifinále a následně dva duely o umístění.

Poměrně náročnou skupinu má světová dvojka Jon Rahm, jenž se utká s Billym Horschelem nebo Rickiem Fowlerem. Toto trio doplňuje Keith Mitchell a pravděpodobně se jedná o nejtěžší skupinu turnaje. Na Scottieho Schefflera čeká Tom Kim - světová jednička je ale jasným favoritem, postoupit by obhájce titulu měl stejně jako Rory McIlroy, Patrick Cantlay, Xander Schauffele či Viktor Hovland.