Fowler začal svůj útok na The Masters vítězstvím nad Rahmem

PGA TOUR
Fowler začal svůj útok na The Masters vítězstvím nad Rahmem

Po sedmi letech se Rickie Fowler vrátil na světovou jamkovku a rád by po dvouleté pauze zahrál i na The Masters. K účasti v Augustě potřebuje uhrát v tomto týdnu alespoň čtvrtfinále. 


Na světové jamkovce chyběl Rickie Fowler od roku 2017, Masters nehrál poslední dva roky. Nyní má možnost vrátit se do Augusty, kde třikrát ve své kariéře skončil v TOP 10 a nejblíže měl k zelenému saku v roce 2018.

K účasti na prvním majoru sezóny potřebuje na WGC Dell Technologies Match Play uhrát alespoň čtvrtfinále. Ve skupině přitom má světovou dvojku Jona Rahma. Španělského golfistu ale dnes na úvod dokázal porazit.

Ačkoliv od první jamky prohrával a na třetí jamce už o dvě, na jedenáctce dokázal účet srovnat a následně převzal vedení. Po chybě Rahma na čtyřparové patnáctce se Fowler dostal do vedení o dvě a na osmnáctku už se nakonec jít nemuselo.

V prvním souboji zahrál Američan pět birdie a jediné bogey, což není vůbec špatné. V následujících dvou dnech čeká na aktuálně 59. hráče světa Billy Horschel a Keith Mitchell. Fowler tak rozhodně nemá vyhráno.