McIlroy, Scheffler či Schauffele prošli hladce do osmifinále jamkovky. Rahm dohrál

PGA TOUR
McIlroy, Scheffler či Schauffele prošli hladce do osmifinále jamkovky. Rahm dohrál

Hned dvanáct hráčů prošlo skupinami WGC Dell-Technologies Match Play bez ztráty jediného bodu. Uspěli světová jednička Scottie Scheffler či trojka Rory McIlroy. To Jon Rahm překvapivě dohrál už ve skupině.


Dvanáct golfistů v základní skupině ovládlo všechny své tři zápasy. Konkrétně se jedná o Scottieho Schefflera, Roryho McIlroye, Patricka Cantlaye, Maxe Homu, Xandera Schauffeleho, Andrewa Putnama, Jasona Daye, J.J. Spauna, Sama Burnse, Lucase Herberta, Camerona Younga a JT Postona.

Posledně jmenovaný překvapivě uspěl v silné konkurenci Sungjae Ima či Tommyho Fleetwooda. Právě evropským hráčům se v nabité konkurenci příliš nedařilo. Mimo hru jsou Tyrrell Hatton, Sepp Straka, Seamus Power, Shane Lowry, Matt Fitzpatrick, Adrian Meronk, Victor Perez, Viktor Hovland, Alex Noren či Jon Rahm.

Ten hned na úvod podlehl Rickie Fowlerovi, ani sympatický Američan se ale do play-off nedostal a na Masters jej tak příští měsíc neuvidíme. Z této skupiny se do osmifinále probojoval Billy Horschel.

Mezi šestnácti nejlepšími je dvanáct hráčů ze Spojených států amerických, jeden Kanaďan, dva Australané a jediný Evropan. Před blížícím se Ryder Cupem se tak pro evropský tým nejedná o dobré znamení. 

Největší bitvou v dnešním osmifinále slibuje vzájemný zápas Sama Burnse a Patricka Cantlaye. Za sledování rozhodně stojí i duel Matta Kuchara a Jasona Daye, či střetnutí Billyho Horschela a Camerona Younga.