Wallace má nakročeno k premiérovému titulu na PGA Tour

PGA TOUR
Wallace má nakročeno k premiérovému titulu na PGA Tour

Nejlepší hráči sice bojují na světové jamkovce, v Dominikánské republice se ale poměřují i další hráči PGA Tour. A k prvnímu titulu na nejslavnějším golfovém okruhu má solidně nakročeno Angličan Matt Wallace. 


Na European Tour zvítězil čtyřikrát, ale v kolonce úspěchů na PGA Tour zatím nic není. Angličan Matt Wallace má ale nyní nakročeno k tomu, aby se situace změnila. Zatímco elita bojuje na světové jamkovce, další hráči PGA Tour se v Dominikánské republice poměřují na turnaji Corales Puntacana Championship.

A Wallace před Moving day vede se skóre -11 o jedinou ránu před duem Wyndham Clark - Sam Stevens. I pro ně by v případě vítězství šlo o premiéru na nejslavnějším golfovém okruhu.

Wallace během dvou kol zaznamenal dvanáct birdie a jedinou chybu, do dalších kol by měl ale rozhodně zabrat na pětiparové čtyřce. Ta je jasně nejlehčí jamkou turnaje a Wallace na ní trefil dvě birdie. Oproti tomu Clark ovšem v obou dnech před cutem zaznamenal eagle.

Kromě dvaatřicetiletého Wallace je z Evropanů ve hře o skvělé umístění také čtvrtý Nicolai Hojgaard či desátý Thomas Detry. Mimo hru je naopak Matthias Schmid či Španěl Angel Hidalgo, který zažil povedený loňský rok na DP World Tour.

Nejlepší kolo pátečního odpoledne zaznamenal Akshay Bhatia, druhý muž Puerto Rico Open. Zlepšit se dokázal o deset ran, poskočil o pětapadesát míst a je ve hře o triumf. A to i přesto, že dvakrát ve druhé rundě chyboval. Připsal si totiž kromě toho eagle na pětiparové sedmičce a hned devět birdie!

Ránu dne pro změnu vyšvihl M. J. Daffue, který na tříparové sedmnáctce po čtvrtečním bogey trefil eso.