Schefflera a McIlroye v semifinále jamkovky doplní Young a Burns

PGA TOUR
Schefflera a McIlroye v semifinále jamkovky doplní Young a Burns

Po sobotním osmifinále a následně také čtvrtfinále zůstávají ve hře WGC Dell-Technologies Match Play dosud stoprocentní Rory McIlroy, Scottie Scheffler, Cameron Young a Sam Burns.


Rory McIlroy nastoupil do osmifinále proti Lucasi Herbertovi a hned na první jamce převzal vedení. Na šestce si o něj po paru na pětiparové jamce sice přišel, ihned si jej vzal ale zpět a držel až do konce. Přesto souboj došel na osmnáctku, kde McIlroy zahrál deváté birdie a potvrdil své vítězství.

Ve čtvrtfinále na něj Xander Schauffele a tentokrát byl průběh opačný. Schauffele šel do vedení hned na první jamce a McIlroy nevedl v souboji ani jednou. Na třináctce ale duel srovnal a na poslední jamce parádním puttem rozhodl o svém postupu do neděle. 

Cameron Young překvapivě snadno sestřelil Billyho Horschela. Na úvodní devítce zahrál pět birdie, opanoval stejný počet jamek a po čtrnáctce byl souboj u konce. Fantastickou úvodní devítku zahrál Young i ve čtvrtfinále proti Kurtu Kitayamovi. Souboj sice nakonec dospěl až do závěrečné jamky, o vítězství se ale favorit připravit nenechal.

Sam Burns v hlavním "šlágru" osmifinále narazil na Patricka Cantlaye a souboj to byl poměrně vyrovnaný. První změna přišla až na sedmičce, kde Cantlay po birdie převzal vedení. Na desítce a jedenáctce ale dvakrát chyboval a Burnsovi tak stačily pary.

Cantlay sice zabojoval eaglem na šestnáctce, to už ale prohrával o tři jamky a s jamkovkou se tak musel rozloučit. To světová patnáctka následně přehrála Kanaďana Hughese a v semifinále vyzve světovou jedničku Scottieho Schefflera.

Ten prožil turbulentní osmifinále proti J.T. Postonovi. Hned třináct jamek mělo svého vítěze. Scheffler brzy vedl o dvě, poté ale ztratil tři jamky v řadě a vypadalo to na obrat. Scheffler na devítce srovnal, následně ale přišel o další dvě jamky a zdálo se, že Poston zařídí senzaci.

Na patnácté jamce ale začal velký obrat. Scheffler zaskóroval jak na tomto čtyřparu, tak na sedmnáctce a rázem bylo srovnáno. Po chybě Postona na osmnáctce stačilo zahrát Schefflerovi par, což se nakonec podařilo. 

Obracet musel Scheffler i čtvrtfinále. Po šesti jamkách prohrával o tři, od osmičky ale ovládl pět jamek ze sedmi a duel tak nakonec nemusel ani na osmnáctku.