Wallace si čtyřmi birdie v řadě dokráčel pro první úspěch na PGA Tour

PGA TOUR
Wallace si čtyřmi birdie v řadě dokráčel pro první úspěch na PGA Tour

Angličan Matt Wallace předvedl od třinácté jamky finálového kola strhující jízdu, díky které si v Dominikánské republice dokráčel pro první triumf z PGA Tour. 


O vedení sice Matt Wallace ve třetím kole Corales Puntacana Championship přišel, jelikož se před něj o ránu dostali Nicolai Hojgaard a také Američan Sam Stevens. V rozmezí dvou ran bylo hned devět golfistů a finálová runda tak slibovala pekelné drama.

Vedoucí hráči bojovali o první titul na PGA Tour, stejně tak Matt Wallace, Wyndham Clark či Thomas Detry. Nakonec se ale dočkal dvaatřicetiletý Wallace. Ten přitom nenastartoval finálové kolo ideálně a na dvojce připsal čtvrté zaváhání v turnaji.

Ránu si ale vzal ihned zpět a na první devítce zaskóroval ještě dvakrát. V té chvíli se v čele drželo americké duo Tyler Duncan - Sam Stevens, kteří nakonec do klubovny donesli skóre -17.

Do hry se dostal také Nicolai Hojgaard, který mohl triumfovat při teprve svém sedmém startu na PGA Tour. Po chybě na jedničce zaskóroval hned pětkrát, na poslední jamku šel ale se ztrátou jedné rány.

Famózní čtyři jamky v řadě totiž předvedl Matt Wallace, od třináctky do šestnáctky zaskóroval a vedoucí skóre posunul na -19. Hojgaard mohl srovnat, putt do birdie na závěrečné jamce ovšem neproměnil. A tak se z prvního titulu může radovat rodák z anglického Hillingdonu.