Poslední šance na Masters. Kdo potřebuje ovládnout Valero Texas Open?

PGA TOUR
Poslední šance na Masters. Kdo potřebuje ovládnout Valero Texas Open?

Již zítra startuje generálka na úvodní major sezóny, Valero Texas Open. A pro většinu hráčů se jedná o poslední možnost, jak se přihlásit do Augusty. Kdo potřebuje na Oaks Course zvítězit?


K 29. březnu je na The Masters přihlášeno celkem 89 hráčů. Součástí je samozřejmě obhájce titulu Scottie Scheffler v pozici světové jedničky, či druhý muž golfového světa Rory McIlroy, který může opět zakončit kariérní grandslam.

Nyní je připravena poslední pozvánka, kterou obdrží vítěz generálky na úvodní major sezóny. Titul na Valero Texas Open na Oaks Course obhajuje JJ Spaun, který by tak podruhé v řadě mohl obdržet pozvánku na poslední chvíli.

První vítězství na PGA Tour získal v minulém týdnu Matt Wallace, ani on nicméně start v Augustě jistý nemá. Musí vyhrát znovu, podobně jako Nico Echavarria, jenž triumfoval na Puerto Rico Open. V obou případech šlo o turnaj pro hráče z nižších pozic ve světovém žebříčku, ve stejné chvíli se totiž odehrávala světová jamkovka, respektive Arnold Palmer Invitational.

 

Do formy se vrací Rickie Fowler, ten na jistotu Masters potřeboval na světové jamkovce alespoň čtvrtfinále. Z ní ale vypadl už v základní skupiny a tak potřebuje na Valero Texas Open titul, jinak bude scházet potřetí v řadě.

Dojem na The Players udělal Aaron Rai, ani on ale pozvánku dosud neobdržel. Stejně tak Nicolai Hojgaard či bývalý kapitán evropského týmu pro Ryder Cup Pádraig Harrington. Mimo Masters jsou aktuálně také Jimmy Walker, Matt Kuchard, Christiaan Bezuidenhout či Charley Hoffman, který před pěti lety vedl Masters po úvodním kole.