Mayakoba na PGA Tour končí, hrát se bude na hřišti Tigera Woodse

PGA TOUR
Mayakoba na PGA Tour končí, hrát se bude na hřišti Tigera Woodse

Russell Henley svůj titul z turnaje World Wide Technology Championship už v Mayakobě obhajovat nebude. Novým dějištěm tohoto podniku se stane hřiště navržené Tigerem Woodsem. 


Mayakoba se nesmazatelně zapsala do historie PGA Tour. V roce 2007 se totiž v tomto mexickém letovisku odehrál první turnaj PGA Tour mimo Spojené státy americké a Kanadu.

Turnaj World Wide Technology Championship se ale nyní bude odehrávat jinde. Smlouva s PGA Tour totiž skončila v roce 2022 a prodloužena nebyla. Místo toho hřiště, které navrhl nynější generální ředitel LIV Golf Greg Norman, hostilo úvodní turnaj nové sezóny LIV Golf.

PGA Tour se tak přesune na hřiště El Cardonal. A opět se bude jednat o výjimečnou událost.

Toto hřiště se nachází ve státě Baja California Sur v resortu Diamante Cabo San Lucas a otevřeno bylo před devíti lety. Především se ale jedná o vůbec první hřiště, které navrhl Tiger Woods.

Ten se nechal inspirovat hřištěmi v Jižní Kalifornii, kde vyrůstal. El Cardonal má par 72 a délku přesně 7 300 yardů. Hrát se na něm bude letos na podzim a celkem 132 hráčů bude bojovat o 500 bodů do FedEx Cupu.