Největší favorité The Masters 2023

PGA TOUR
Největší favorité The Masters 2023

Je to tady! První major sezóny už za pár minut odstartuje a my se ještě v krátkosti podíváme, kdo by za čtyři dny mohl obléknout slavné zelené sako. 


Scottie Scheffler

Scottie Scheffler má všechny předpoklady k tomu opět po roce obléknout zelené sako. Je světovou jedničkou a také nejlepším hráčem posledních měsíců. Ovládl turnaj ve Phoenixu a radoval se i na The Players. Čtvrtý skončil na Bay Hill a také na světové jamkovce. Proti němu hraje pouze fakt, že Masters dokázali obhájit jen tři hráči, naposledy Tiger Woods před jednadvaceti lety.

Rory McIlroy

Už osm pokusů měl Rory McIlroy na to dokončit kariérní grandslam. Právě zelené sako mu ve sbírce trofejí schází. Loni skončil druhý, o víkendu hrál přitom zdaleka nejlépe. V posledních týdnech titul nemá, po dělené druhé pozici z Bay Hill a třetím místě na jamkovce ale rozhodně má na čem stavět.

Jon Rahm

Na přelomu roku drtil všechny své golfové soky. Od druhého místa na BMW PGA Championship ovládl pět turnajů včetně DP World Tour Championship či Sentry Tournament Of Champions. V posledních týdnech to ale ideální nebylo. Na Arnold Palmer Invitational 39. místo, odhlášení z Players kvůli nemoci a následně i rychlý konec na jamkovce. 

Cameron Smith

Cameron Smith odehrál šest Masters a ve čtyřech z nich skončil v nejlepší desítce. Loni dělil třetí místo, v turnaji navíc zahrál nejvíce birdie. Za poslední tři Augusty odepsal 23 ran, což je o šest ran nejlepší skóre před dalšími soupeři. Na Masters se nicméně ideálně nenaladil, v Orlandu v rámci LIV Golf obsadil 26. místo.

Dustin Johnson

Dustin Johnson hrál od konce loňského října jen tři turnaje, v Orlandu skončil na sedmé pozici. Na Masters bude hrát už potřinácté, pětkrát v řadě skončil v TOP 10 a solidní umístění si připsal i loni, kdy skončil dělený dvanáctý. Cutem neprošel zatím jen dvakrát, v roce 2014 a předloni.

Jason Day

Jason Day má z posledních šesti startů pět umístění v TOP 10. Zářil třeba na jamkovce, kde jej až ve čtvrtfinále vyřadila světová jednička Scottie Scheffler. Day dvakrát v řadě neprošel v Augustě cutem, nyní se pokusí překonat své kariérní maximum. Před čtyři lety zde skončil dělený pátý.

Tony Finau

Tony Finau urval v deseti turnajích po sobě umístění v TOP 25 a formu několikrát potvrdil i na Masters, kde z pěti účastí vytěžil třikrát TOP 10. Světová třináctka naposledy triumfovala na Houston Open a celkově je majitelem pěti titulů z PGA Tour. Na první major ovšem třiatřicetiletý Američan čeká.

Jordan Spieth

Po titulu na RBC Heritage získal Jordan Spieth ještě několik solidních umístění, už téměř rok se ale titulu nedočkal. Na Masters jednou triumfoval a čtyřikrát skončil mezi nejlepšími třemi. Minulý ročník se mu ale vůbec nevydařil a o víkendu měl pro změnu volno. 

Viktor Hovland

Nejlepší amatér Masters 2019 hrál jako profík Masters dosud jen dvakrát. V obou případech prošel cutem, ale na větší úspěch nedosáhl. Zajímavé je jeho počínání na obou devítkách. Zatímco na té první hraje třináct ran nad par, na té druhé dvanáct pod.

Justin Thomas

Zřejmě nejhorší formu z nabízené desítky má Justin Thomas. Světová desítka loni ovládla PGA Championship, za posledních deset startů má ale jen čtyři umístění v TOP 10. Na Players skončil až na šedesáté pozici, jamkovku vynechal. Na Masters ale formu vždy naladil velmi dobře - loni dělil osmou pozici.