Možná překvapení na The Masters 2023

PGA TOUR
Možná překvapení na The Masters 2023

Favorité na první major sezóny a zelené sako jsou jasní - především tedy světová jednička Scottie Scheffler a čekatel na kariérní grandslam Rory McIlroy. Kdo by ale v Augustě tento týden mohl překvapit?


Corey Conners

Corey Conners se na Masters každým rokem zlepšuje. Před třemi lety desátý, předloni osmý a loni už dokonce šestý. Conners navíc ovládl generálku a na Valero Texas Open získal svůj druhý triumf v kariéře. Pokud může někdo překvapit, tak právě Kanaďan.

Seamus Power

Seamus Power zazářil na Par 3 Contest, kdy si připsal dvě esa za sebou. Turnaj nevyhrál, což je vzhledem k historii pozitivní záležitost. Na The Masters loni obsadil sedmadvacátou příčku, nyní by si rád polepšil. 34. hráč světa se ale od titulu na Bermudách pravidelně zhoršuje. Na API dělil 72. místo, na Players neprošel cutem a jamkovku opustil už po skupině. 

Tiger Woods

Tigera Woodse netřeba nijak představovat a rozhodně jej nemožno podceňovat. Na Rivieře absolvoval všechna čtyři kola a dělil 45. místo. Majitel pěti zelených sak od senzační výhry v roce 2019 dvakrát prošel cutem a úspěšný byl i loni po těžké autonehodě. Woods má rozhodně potenciál na TOP 20, o vítězství ale pravděpodobně hrát nebude.

Kurt Kitayama

Američan ovládl Arnold Palmer Invitational, při jamkovce došel až do čtvrtfinále. Třicetiletý rodák z Chica v Kalifornii na Masters debutuje a může tak pouze překvapit.

Justin Rose

Jen dvakrát minul Justin Rose cut, v Augustě přitom odehrál už sedmnáct majorů. Oba dva cuty ale minul v posledních čtyřech letech. Rose nečekaně triumfoval na Pebble Beach, na The Players byl dělený šestý. I dvaačtyřicetiletý Angličan tak může být černým koněm turnaje.

Tom Kim

Tom Kim byl velkým objevem loňské sezóny a po dvou titulech v krátkém rozmezí se zdálo, že nová superhvězda je na obzoru. Na majoru ale lépe, než na 23. místě neskončil, v posledních pěti startech se navíc nedostal do TOP 30. Na Masters debutuje a také může pouze překvapit.

Adrian Meronk

Polský dlouhán získal titul na Australian Open na konci roku 2022, od té chvíle se dvakrát umístil v TOP 10 a zazářil i na The Honda Classic, kde z toho byla čtrnáctá pozice. Zahrál si také jamkovku, kde porazil Kurta Kitayamu a Christiaana Bezuidenhouta, do osmifinále ovšem neprošel. Na Masters debutuje.

Phil Mickelson

Byla by to neuvěřitelná senzace. Phil Mickelson v posledních čtyřech startech neskončil v TOP 15, loni nehrál a formu nemá ani po svém přesunu k LIV Golf. V posledních třech startech neskončil lépe než sedmadvacátý, jeho poslední TOP 10 je z Chicaga. Majitele tří sak a mistra flop-shotů ale odepisovat rozhodně nemůžeme.