Koepka unikl, v nedohraném druhém kole jej bude stíhat Rahm

PGA TOUR
Koepka unikl, v nedohraném druhém kole jej bude stíhat Rahm

Rory McIlroy má dohráno, Tiger Woods bude bojovat o cut a Scottie Scheffler může na obhajobu nejspíše zapomenout. V čele po nedohraném druhém kole Masters je Brooks Koepka, stíhá jej Jon Rahm.


Druhé kolo se kvůli průtrži mračen nedohrálo, podrobnější souhrn tedy chystáme po dohrání pátečního kola a následném cutu. Již nyní je ale jisté, že o víkendu neuvidíme Roryho McIlroye.

Severní Ir znovu nedokončí kariérní grandslam. Po čtvrteční rundě v paru ztratil McIlroy pět ran a sedm bogey v rámci druhého dne není dobrou vizitkou. Mimo hru jsou také Bernhard Langer, Adrian Meronk, Danny Willett, Louis Oosthuizen či Bubba Watson.

O cut naopak bude bojovat Tiger Woods, po jedenácti jamkách by prošel přesně na ránu. Skvěle naopak hraje Phil Mickelson, se skóre -4 atakuje první desítku. Mezi nejlepšími je stále amatér Sam Bennett, s výsledkem -8 bude po druhé rundě pravděpodobně třetí.

Do Moving day půjde z prvního místa zřejmě Brooks Koepka, zástupce LIV Golf včera nechyboval, ke třem birdie přidal i jeden eagle a dostal se na -12. Světová trojka Jon Rahm zabrala až na konci první devítky, dvakrát zaskórovala a do druhé devítky půjde s výsledkem -9. 

Na obhajobu titulu může s největší pravděpodobností zapomenout Scottie Scheffler. Světové jedničce se druhé kolo hrubě nevydařilo. Scheffler ztratil tři rány a do sobotního kola půjde minimálně se ztrátou jedenácti ran.