Leaderboard Masters 2023: Woodse zachránili Thomas s Imem, Rahm ztrácí na Koepku dvě rány

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2023: Woodse zachránili Thomas s Imem, Rahm ztrácí na Koepku dvě rány

Tiger Woods si i po třiadvacáté zahraje víkendové Masters! Cutem prošel přesně na ránu, děkovat ovšem může dvojici Sungjae Im - Justin Thomas. Druhý jmenovaný nakonec o víkendu ani hrát nebude. V čele je Brooks Koepka, druhý Jon Rahm na něj ztrácí dvě rány.


-12 Brooks Koepka

Brooks Koepka ve druhém kole nechyboval, na dvojce, osmičce a patnáctce znovu zaskóroval a navíc napravil i čtvrteční chybu ze třináctky. Posunul se tak na -12 a na druhého Jona Rahma má náskok dvou úderů.

-10 Jon Rahm

Birdie z osmnáctky v rámci prvního kola bylo ojedinělé. Španěl potvrdil, že závěrečná jamka je velmi náročná a tak světová trojka skóre -11 neudržela. Rahm celkem nasázel pět birdie, přidal ale i chybku na šestnáctce. Dnes jej tak čeká flight s Koepkou.

-8 Sam Bennett

Třetím do party bude amatér Sam Bennett, který prožívá naprosto snové Masters. Žádná nervozita na něm nebyla znát ani v pátek. Na čtyřce sice udělal svou první chybu, byla ovšem jediná. Bennett přidal pět birdie a je dosavadním největším překvapením Masters.

-6 Viktor Hovland a Collin Morikawa

Zatímco v prvním kole Hovland zářil, včera a dnes to bylo velké trápení. Nor se prosadit dokázal pouze jednou, dvakrát naopak musel zkousnout bogey a najednou je tak ztráta na Koepku značná - konkrétně šest ran. 

-5 Sam Burns, Cameron Young, Jason Day a Jordan Spieth

Sedmnáctá jamka vytrestala Camerona Younga. Ten mohl uvažovat třeba i o skóre -8, jenže na sedmnáctce ztratil dvě rány a musí se spokojit s děleným šestým místem. Závěr nezvládl ani Jason Day, který na posledních čtyřech jamkách ztratil čtyři rány.

-4 Shane Lowry, Gary Woodland, Phil Mickelson, Joaquin Niemann, Justin Rose a Russell Henley

Dalším velkým překvapením jsou výkony Phila Mickelsona. Ten se sice včera trápil s trefováním greenů, opět ale předváděl vynikající krátkou hru. Kromě double-bogey z šestky neudělal jedinou chybu, nasázel pět birdie a je momentálně v nejlepší desítce. 

-3 Ryan Fox, Hideki Matsuyama a 2 další

-2 Matt Fitzpatrick, Tom Kim, Xander Schauffele, Cameron Smith, Adam Scott a 3 další

-1 Abraham Ancer, Tommy Fleetwood, Tony Finau, Dustin Johnson, Scottie Scheffler, Sepp Straka, Sahith Theegala a Harold Varner III

Světové jedničce obhajoba na Masters s největší pravděpodobností nevyjde. Scottie Scheffler se včera dokázal prosadit jen jednou, na devítce ztratil dvě rány a v dalším průběhu osmnáctky taktéž. Výsledek -1 znamená ztrátu jedenácti ran na čelo, což je téměř neřešitelná situace.

even PAR Tyrrell Hatton, Max Homa, Mito Pereira, Chris Kirk

+1 Fred Couples, Seamus Power a 4 další

Třiašedesátiletý Fred Couples mohl být na úrovni světové jedničky, na posledních dvou jamkách ale přišel o dvě rány a musí se spokojit s dělenou 40. pozicí. Cut je ale pro sympatického Američana velkým úspěchem.

+2 Talor Gooch a 2 další

+3 Thomas Pieter, Sungjae Im, Tiger Woods a 2 další

Tiger Woods dohrával kolo až dnes a po birdie na patnáctce se zdálo, že vše klapne podle plánu. Woods ale v závěru chyboval podobně jako Couples a dostal se mimo hru. Legendárního Američana ale podržel jeho kamarád Justin Thomas. Ten na sedmnáctce taktéž zaváhal a posunul cut na výsledek +3. Následně ale Thomas chyboval i na osmnáctce a další dvě kola budou bez něj. Následně Woodse podpořil ještě Sungjae Im, ten ale osmnáctku zvládl a doplní Woodse ve flightu společně s Thomasem Pietersem. Dodejme, že i posledně jmenovaný chyboval na osmnáctce a v cut již po pátečním dohrání nedoufal. 

CUT Bryson DeChambeau, Francesco Molinari, Justin Thomas, Rory McIlroy, Adrian Meronk, Danny Willett, Sergio García, Alex Noren, Kevin Kisner, Bubba Watson a 21 dalších