Leaderboard Masters 2023: Koepka udržel vedení před Rahmem, po famózní sérii se k nim přiblížil Hovland

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2023: Koepka udržel vedení před Rahmem, po famózní sérii se k nim přiblížil Hovland

Brooks Koepka půjde do finálového kola The Masters s náskokem dvou ran na Jona Rahma. Výrazněji se k nim přiblížil Viktor Hovland, kterému pomohla fantastická série pěti birdie v řadě. 


-11 Brooks Koepka

Když se dnes hráči vrátili do třetího kola, měl Brooks Koepka v čele náskok čtyř úderů. Hned na sedmičce se situace změnila, neboť zatímco Rahm skóroval, zástupce LIV Golf chyboval. Ránu si vzal zpět na osmičce, to byl ale jeho poslední zásah v kole. Koepka chyboval na dvanáctce a nečekaně také na sedmnáctce, přesto půjde do finále s náskokem dvou ran.

-9 Jon Rahm

Rahma na začátku držel putter, po dvou birdie v řadě snížil náskok Koepky, na dvanáctce už byl dokonce jen ránu za Američan. Jenže i Španěl vyrobil dvě chyby, na pětiparové patnáctce zahrál trojputt a ve finále od 20:33 našeho času bude muset dotahovat ztrátu dvou úderů. 

-8 Viktor Hovland

Po bogey na devítce a desítce byl Viktor Hovland zralý na ručník. Jenže poté přišlo nečekané uvolnění, z Nora všechno napětí spadlo a Hovland začal sázet jedno birdie za druhým. Nakonec jich trefil pět v řadě, na dalších třech jamkách udržel par a může tak reálně zabojovat o první major v kariéře. 

-6 Patrick Cantlay

V předposledním flightu půjde s Viktorem Hovlandem Patrick Cantlay. Ten neměl příliš velké potíže s nepříznivým počasím, a ačkoliv dvakrát chyboval, v kole nakonec upsal čtyři rány a i on se teoreticky může zapojit do hry o zelené sako.

-5 Russell Henley, Hideki Matsuyama

Nebýt šíleného startu včera večer, mohl být Hideki Matsuyama daleko výše. Po bogey z jedničky přišel o dvě rány na dvojce a dostal se na skóre even par. Dnes ale zazářil, neudělal jedinou chybu a s výsledkem -5 dělí pátou pozici.

-4 Sam Bennett, Collin Morikawa

Vedle hvězdného dua vypadal Sam Bennett trochu zakřiknutě a dnešní výsledek to potvrdil. Bennett netrefoval greeny v regulaci a mnohokrát se nedokázal zachránit. Zahrát dokázal jediné birdie, na osmičce stejně jako Koepka a Rahm. Kromě toho to ale bylo trápení s pěti bogey. Přesto naděje na pozvánku do Augusty v příštím roce stále žije. 

-3 Jason Day, Shane Lowry, Patrick Reed, Justin Rose, Xander Schauffele, Gary Woodland

-2 Matt Fitzpatrick, Sungjae Im, Joaquin Niemann, Scottie Scheffler, Cameron Young

Scottie Scheffler se oproti druhé rundě zlepšil o čtyři rány, na obhajobu ale může zapomenout. I Moving day mu přinesl průměrný výkon, čtyři birdie jsou sice v pořádku, ale tři bogey už tolik ne. Ztráta devíti ran je nedosažitelná.

-1 Ryan Fox, Phil Mickelson, Jordan Spieth a 2 další

Po šesti jamkách třetího kola se dokonce chvíli zdálo, že Phila Mickelsona uvidíme v závěrečném flightu. Po dvou birdie hrál celkově -6 a měl pevné místo v elitní desítce. Jenže dnes to bylo trápení. Mickelson nezaskóroval, zapsal pět bogey a ve finále tak nejspíše bude bojovat "jen" o TOP 20.

even PAR Tony Finau, Tyrrell Hatton, Tom Kim a 5 dalších

+1 Sam Burns, Tommy Fleetwood, Cameron Smith a 3 další

+2 Seamus Power

+3 Adam Scott, Thomas Pieters a 5 dalších

+4 Charl Schwartzel

+5 Fred Couples, Billy Horschel, Dustin Johnson a Mito Pereira

+6 J.T. Poston

+7 Keith Mitchell

WD Tiger Woods