McIlroy nebude hrát na RBC Heritage, Zalatoris má po sezóně

PGA TOUR
McIlroy nebude hrát na RBC Heritage, Zalatoris má po sezóně

Rory McIlroy si po dalším neúspěchu na Masters odpočine a z RBC Heritage se v tomto týdnu odhlásil. Mimo hru je také Will Zalatoris, pro něj skončila celá sezóna. 


Rory McIlroy v Augustě svůj kariérní grandslam neuzavřel a v tomto týdnu si dá od golfu pauzu. Na RBC Heritage startoval ve své kariéře pouze dvakrát a další zatím nepřidá.

V roce 2009 zde skončil na 58. pozici, před třemi lety se umístil na děleném 41. místě. McIlroy bez omluvy vynechal již Sentry Tournament of Champions a podle vedení PGA Tour by mohl přijít o část peněz ze svého programu Player Impact Program.

Hráč totiž smí vynechat jen jeden turnaj bez omluvy, což v současné chvíli McIlroy nesplňuje. Severní Ir obsadil v rámci PIP druhou pozici a získal 12 milionů dolarů. Ty mu jsou vypláceny letos ve splátkách, je ale možné, že o část kvůli svému odhlášení přijde.

Co se dalších omluvenek týče, v tomto týdnu hrát nebudou ani Jason Day, Alex Noren a taktéž Will Zalatoris. Posledně jmenovaný se odhlásil krátce před startem prvního majoru a v pondělí na svém Twitteru uvedl, že byl nucen podstoupit operaci zraněných zad.

Zalatorisovi byla provedena tzv. mikrodiscektomie, jedná se o nípravu prasklé nebo poškozené ploténky bederní páteře. Minimálně čtyři takové operace v posledním desetiletí absolvoval Tiger Woods. Jisté je, že v letošní sezóně si už Zalatoris nezahraje.