Změny v OWGR? Rahm může o pozici jedničky znovu přijít, skokanem po Masters Mickelson

PGA TOUR
Změny v OWGR? Rahm může o pozici jedničky znovu přijít, skokanem po Masters Mickelson

Staronovou světovou jedničkou je po Masters Jon Rahm, ale už tento týden jej opět může sesadit Scottie Scheffler. Nejvýraznější posun zažil druhý Phil Mickelson, který po přechodu k LIV Golf konečně zinkasoval nějaké body. 


S obrovskou grácií oblékl Scottie Scheffler do zeleného saka Jona Rahma. Bylo to docela symbolické, neboť právě Rahm po svém triumfu přeskočil ve světovém žebříčku Schefflera a je staronovou světovou jedničkou.

Nicméně může jít pouze o dočasnou situaci. Na RBC Heritage jsou ve startovním poli oba zmínění a Scheffler se opět může prokousat na vrchol. Pokud zvítězí, na Rahma se nemusí ohlížet. Na první příčku ale může jít i po dělené páté pozici, tam už nicméně záleží na postavení španělského golfisty.

V nejlepší desítce došlo ještě ke několika posunům. Cameron Smith je nově pátý a Xander Schauffele šestý. Klesli naopak Max Homa (7.) a Justin Thomas (12.). Thomas neprošel v Augustě cutem a v TOP 10 jej vystřídal Sam Burns.

Největší posuny ale samozřejmě zažili hráči z LIV Golf. Tedy ti z Masters úspěšní. Brooks Koepka po dělené druhé pozici poskočil ze 118. místa na devětatřicáté. Patrick Reed jako dělený čtvrtý skočil o pětadvacet pozic (70 -> 45.), největší skok ale zaznamenal Phil Mickelson.

Masters začínal na 425. místě, po dělené druhé pozici je z něj ale nově 72. hráč světa. Mírný posun má na svém kontě Tiger Woods. Díky cutu je opět v nejlepší tisícovce, poskočil o čtyři pozice na 997. příčku.