Walker chce po sedmi letech ukončit čekání. Na RBC Heritage má ale brutální konkurenci

PGA TOUR
Walker chce po sedmi letech ukončit čekání. Na RBC Heritage má ale brutální konkurenci

Před téměř sedmi lety získal Jimmy Walker svůj první major a od té doby na další triumf z PGA Tour čeká. Na RBC Heritage má slušně našlápnuto toto čekání ukončit, konkurenci má ale obrovskou. 


Jen týden po Masters se hraje RBC Heritage a obsazení je opět více než hvězdné. Oproti prvnímu majoru schází jen Rory McIlroy a samozřejmě také zástupci LIV Golf. A hvězdám se v Harbour Town Golf Links daří velmi dobře.

Nečekaně je ale přehrává čtyřiačtyřicetiletý Jimmy Walker. Ten své nejlepší golfové období prožíval od roku 2013 do roku 2016, kdy ovládl šest turnajů PGA Tour včetně PGA Championship. Od té chvíle ale na titul čeká.

Dočkat by se mohl v neděli, neboť před Moving day má v čele náskok dvou ran na nejbližší pronásledovatele, kterými jsou Justin Rose, Xander Schauffele a také Scottie Scheffler, jenž by se rád vrátil na pozici světové jedničky.

O tři rány zpět jsou další megahvězdy světového golfu. Patrick Cantlay si na toto místo pomohl esem na tříparové sedmičce, ve hře o titul jsou také Tommy Fleetwood, Viktor Hovland či další Angličan Aaron Rai.

Sedm ran pod par hrají Matt Kuchar či Rickie Fowler, kteří si v minulém týdnu odpočinuli. V nejlepší dvacítce jsou i Jordan Spieth, Matt Fitzpatrick, Cameron Young a také vítěz Masters Jon Rahm. Ztráta pěti úderů před Moving day prakticky nic neznamená.

Cutem neprošlo jen pár hráčů světové extratřídy. Jmenujme Billyho Horschela, Webba Simpsona, Maxe Homu, Seppa Straku nebo Seamuse Powera.