Fitzpatrick po druhém triumfu vyskočil do elitní desítky, Hovland vypadl

PGA TOUR
Fitzpatrick po druhém triumfu vyskočil do elitní desítky, Hovland vypadl

Po RBC Heritage se opět měnily pozice ve světovém golfovém žebříčku. Vítěz Matt Fitzpatrick poskočil na nejvyšší místo ve své kariéře a do TOP 10 se vrátil i nakonec druhý Jordan Spieth. 


Matt Fitzpatrick po triumfu na Harbour Town Golf Links poskočil na osmé místo ve světovém žebříčku a lépe na tom ve své kariéře ještě nikdy nebyl. To Jordan Spieth už byl světovou jedničkou, posun na deváté místo z patnáctého je ale rozhodně taktéž velkým úspěchem.

Mimo elitní desítku jsou naopak Viktor Hovland (11. místo) a Sam Burns (12. místo). O dvě místa klesl také Will Zalatoris, a ačkoliv udržel první desítku, kvůli operaci zad a ukončení sezóny o ni brzy přijde.

Dělené pětadvacáté místo vybojoval na RBC Heritage Justin Thomas, přesto se propadl na čtrnácté místo. Hůře na tom byl naposledy před svým vítězstvím na PGA Championship v roce 2017.

Další skvělý postup výše slaví Matt Kuchar. Ten musel vynechat Masters, jelikož nebyl mezi světovou padesátkou. Loni vypadl ze stovky, po devatenáctém místě na RBC Heritage se ale propracoval na 48. příčku. Spokojen může být i Sahith Theegala, který po dělené páté pozici poprvé v kariéře poskočil do TOP 25, aktuálně je třiadvacátý.