Tiger Woods podstoupil další operaci

Tiger Woods
Tiger Woods podstoupil další operaci

Tiger Woods si od golfu opět na čas odpočine. Dnes totiž podstoupil další operaci, která by měla vyřešit jeho potíže s posttraumatickou artritidou, kterou po nehodě trpí. 


Před pár minutami Tiger Woods prostřednictvím Twitteru oznámil, že podstoupil operaci. Tu v New Yorku na HHS Sports Medicine Institutu provedl Martin O´Malley, operace byla úspěšná a Woods tak začíná s rekonvalescencí.

Woods měl podstoupit tzv. subtalární fúzi, při které byla Woodsovi napravena část kotníku. Konkrétně talus, česky hlezenní kost. Ta spolu se zánártní, holenní a lýtkovou kostí tvoří hlezenní kloub, který spojuje nohu s bércem.

"Subtalární fúze se běžně provádí u posttraumatické subtalární osteoartrózy, revmatoidní artritidy, dysfunkce zadní tibiální šlachy, tarzální koalice a primární subtalární osteoartrózy. Pacienti s osteoartrózou nebo těžkou dysfunkcí zahrnující jak kotník, tak subtalární kloub mohou mít prospěch z tibiotalokalkaneální fúze (TTC) nebo náhrady kotníku a subtalární fúze," přináší částečné objasnění operace web ichgcp.net, jenž mimojiné hodnotí klinické studie ve Spojených státech amerických.

Woodsovi by měla operace pomoci od posttraumatické artrózy, se kterou má po těžké autonehodě vleklé problémy.