Gooch drtí v Adelaide soupeře a o titul se může připravit jen sám

LIV GOLF
Gooch drtí v Adelaide soupeře a o titul se může připravit jen sám

Americký golfista Talor Gooch si po jediném triumfu z PGA Tour s největší pravděpodobností připíše titul i na LIV Golf. O prvenství v Adelaide se může připravit jen sám, konkurenci totiž drtí neuvěřitelným způsobem.


Před rokem a půl ovládl Talor Gooch RSM Classic, když o tři rány přehrál Kanaďana Hughese. Gooch se dočkal prvního titulu na PGA Tour, nyní už je ale jednatřicetiletý rodák z Midwest City hráčem LIV Golfu.

A v australském Adelaide jednoznačně míří za dalším úspěchem. Gooch poprvé ve své kariéře zahrál dvě kola po sobě za 62 ran, ani jednou nechyboval, nasázel osmnáct birdie, jeden eagle a před finálovým kolem má náskok neuvěřitelných deseti ran! O titul se tak může připravit pouze sám.

Na dělené druhé pozici najdeme hned šest hráčů, září jihoafrické duo Charl Schwartzel - Louis Oosthuizen, které doplňuje s -9 Dean Burmester. Deset ran pod par hrají také Abraham Ancer, Brooks Koepka, Pat Perez či Cameron Tringale.

Výborný výkon předvádí Phil Mickelson a s -9 usiluje o druhé umístění na LIV Golf v TOP 10. Po Masters tak Mickelson potvrzuje svou vynikající formu. Z domácích hvězd je nejlepší Cameron Smith, i on s -9 dělí osmou pozici.

Hřiště The Grange Golf Club se ukazuje jako poměrně jednoduché, pod parem najdeme celkem jednačtyřicet z osmačtyřiceti hráčů. Nesedí ale třeba Martinu Kaymerovi, který zahrál za dvě kola osm ran nad par a je předposlední.