Gooch ve finále nezářil, pro titul si ale bezpečně došel

LIV GOLF
Gooch ve finále nezářil, pro titul si ale bezpečně došel

Americký golfista Talor Gooch získal svůj první titul na okruhu LIV Golf. V australském Adelaide sice neprožil ideální finálové kolo, bezpečný náskok z předchozích dvou kol ale udržel. 


Talor Gooch své skóre o deset ran tentokrát neposunul. Ba naopak, ve finálové rundě zahrál jen tři birdie, na sedmičce a osmičce přišel o ránu a dokonce double-bogey zahrál na pětiparové desítce. Tam přitom během předchozích dvou kol upsal tři rány.

Gooch nakonec zdolal druhého Anirbana Lahiriho o tři rány. Indický golfista zahrál na závěr své nejlepší kolo, a to i přes bogey z jedničky. Lahiri se může pyšnit velmi dobrou formou, od loňského Players získal už pět druhých míst. Na větší titul ale čeká od Hero Indian Open z roku 2015.

Čtyři rány od vítěze dělily Pata Pereze, Patricka Reeda, Camerona Smitha a Camerona Tringaleho. Do TOP 10 se vměstnali i Dean Burmester, Charl Schwartzel, Peter Uihlein a Dustin Johnson.

Ránu dne i turnaje vysekl Chase Koepka, který na tříparové dvanáctce zahrál hole-in-one a spustil obrovskou kelímkovou smršť od diváků.