Pohádkový příběh Nicka Hardyho. Loni nemocnice, letos titul

PGA TOUR
Pohádkový příběh Nicka Hardyho. Loni nemocnice, letos titul

Nick Hardy se ve svých sedmadvaceti letech dočkal prvního titulu z PGA Tour. Vybojoval jej v Avondale, tedy na místě, které pro něj v loňském roce znamenalo značné utrpení. 


Loni do New Orleans dorazil Nick Hardy v nijak oslnivé formě. Jako nováček prošel cutem jen pětkrát ze třinácti případů, ani jednou navíc neskončil v TOP 25. A po boku Curtise Thompsona to také žádná sláva nebyla.

V turnaji dvojic nakonec Hardy obsadil jednadvacátou pozici, na čtvrté jamce posledního kola ale přišel nepříjemný okamžik. Po ráně wedgí si Hardy poškodil zápěstí, přesto turnaj dohrál. 

"Měl jsem štěstí. Zranění zápěstí jsou ošemetná. A navíc jsem po zranění hrál dobrý golf," vrátil se Hardy k loňskému zranění. "V tomto bodě loňského roku jsem pravděpodobně byl v nemocnici. Takže je mnohem lepší být tady," dodával Hardy s úsměvem na tváři.

Po zranění zápětí nemohl hrát třicet dní a vynechal hned pět turnajů. Nyní má svůj první titul na okruhu PGA Tour, právě po triumfu na Zurich Classic of New Orleans. 

"Je to pro mě obrovské vítězství. Když se podívám na minulý rok, dostal jsem se opravdu docela daleko," dodal Hardy. Ten po titulu z TPC Louisiana sice pozvánku na Masters neobdržel, v pořadí FedEx Cupu se ale posunul už na devětatřicáté místo. A navíc získal dvouletou kartu, což mu zcela jistě dodá potřebný klid pro další golfové turnaje.