Odtajněna první hvězda Czech Masters 2023

DP World Tour
Odtajněna první hvězda Czech Masters 2023

Na Albatross na konci srpna v rámci Czech Masters 2023 zavítá kapitán evropského týmu pro letošní Ryder Cup Luke Donald. Ten se v Česku představí vůbec poprvé ve své kariéře. 


Pětačtyřicetiletý rodák z Hemel Hempsteadu je majitelem pěti titulů z PGA Tour včetně jednoho turnaje WGC, dalších šest triumfů přidal na European Tour. Poslední titul nicméně získal už před téměř jedenácti lety.

Anglický sympaťák byl velmi úspěšný i na majorech. Žádný sice neovládl, na každém ale alespoň jednou skončil v TOP 10. Celkem si poté připsal osm umístění mezi nejlepší desítkou, nejlépe byl dělený třetí na Masters a také na PGA Championship.

A nyní přijede Luke Donald poprvé ve své kariéře do Prahy a na konci srpna si zahraje Czech Masters 2023. To vše v pozici kapitána evropského týmu pro blížící se Ryder Cup. 

„Každý rok je naším cílem domluvit se na účasti s globální golfovou hvězdou a zároveň hráčem, který na D+D REAL Czech Masters nikdy nestartoval. Povedlo se nám to i letos. Luke Donald je bývalou světovou jedničkou, aktuálním kapitánem rydercupového týmu Evropy. Znovu se mají diváci na Albatrossu na co těšit,“ uvedl Petr Dědek v tiskové zprávě pro czechmasters.cz.

„Jsem moc rád, že mohu oznámit, že se zúčastním D+D REAL Czech Masters. Bude to poprvé, co si zahraji v České republice a už se nemohu dočkat, až uvidím krásné město Prahu. Jak víme, je to jedna z posledních akcí, která se počítá pro Ryder Cup, tak jsem zvědavý, jak se hráči ukážou, aby se dostali do týmu," doplnil ke své pozvánce Luke Donald.

Ten svou nejlepší sezónu prožil v roce 2011, kdy byl ovládl čtyři turnaje, stal se světovou jedničkou a byl také nejlépe vydělávajícím golfistou světa. Donald byl také již čtyřikrát členem evropského týmu pro Ryder Cup a zatím byl vždy úspěšný.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený D+D REAL CZECH MASTERS (@czechmastersofficial)