Zuska na KFT prošel cutem, po závěrečné rundě nad par skončil v šesté desítce

Zuska na KFT prošel cutem, po závěrečné rundě nad par skončil v šesté desítce

První český golfista na okruhu Korn Ferry Tour Jiří Zuska zahrál v posledním kole turnaje HomeTown Lenders Championship 71 ran (+1) a s celkovým skóre -2 si z Alabamy odváží dělenou 53. příčku.


Finálové kolo turnaje, který byl kvůli nepřízni počasí zkrácen na 54 jamek, zahájil nejlepší české amatér z desítky, na které ihned skóroval. Na dvanáctce přidal další birdie a po třech odehraných jamkách se dostal na průběžné skóre -5.

Na hřišti The Ledges vyžadujícím přesnost ran doprovázel hráče ve finálovém kole vítr, který v průběhu dne nabíral na síle a o to důležitější byla výdrž i dobrá strategie.

„Dnes foukal vítr až 40 kilometrů za hodinu, takže o to více jsem dbal na přípravu a dodržování herního plánu. Některé rány z týčka i do greenu byly opravdu náročné a jsem rád za to, že jsem se zvládl vyvarovat větším potížím a využil birdie šancí hned na začátku kola,“ vzkazuje z dějiště Zuska.

Na čtyřparové osmnáctce a tříparové trojce zapisoval čtyřiadvacetiletý golfista dvě bogey, po kterých ve stále náročnějších podmínkách hrál vyrovnaně. Po zaváhání z týčka na předposlední osmičce zvládl zachovat chladnou hlavu a uhrál poslední bogey dne.

„Na mé druhé devítce je více doglegů doleva, které mému typu ran příliš nevyhovují, takže se mi hůř dostávalo do pozic, ze kterých by se mi lépe skórovalo. Dokázal jsem se ale dobře zachraňovat a nenechal se rozhodit menšími chybami,“ přiznává Zuska.

„Celkově hodnotím turnaj velmi pozitivně. Jsem moc rád, že jsem prošel na PGA Tour i nyní na Korn Ferry Tour cutem i s tím, že jsem si vědom na čem je ještě potřeba zapracovat. Bylo skvělé vést po prvním kole a vidět, že jsem na tom herně podobně, jako ti nejlepší profesionálové. K lepšímu výsledku chyběla jen větší odolnost v náročnějších situacích,“ hodnotí na závěr Čech, který se opět zapsal to golfové historie.

Turnaj v playoff ovládl Američan Ben Kohles po výsledcích 68, 62 a 67 (-13).

Další zastávkou v turnajovém programu Jiřího Zusky jsou univerzitní NCAA Regionals od 15.–17. května. Místo konání se jeho tým z University of Louisville dozví v příštím týdnu.

Konečné výsledky z turnaje naleznete zde.