Gooch jako první hráč v historii LIV Golf ovládl dva turnaje v řadě

LIV GOLF
Gooch jako první hráč v historii LIV Golf ovládl dva turnaje v řadě

Po triumfu v Adelaide ovládl Američan Talor Gooch i turnaj v Singapuru a jako první hráč v krátké historii organizace LIV Golf vyhrál dva podniky za sebou. 


Snový duben prožil americký golfista Talor Gooch. Po titulu z Adelaide přidal další ze Singapuru a stal se prvním hráčem v krátké historii LIV Golf, který ovládl dva po sobě jdoucí turnaje. 

Z částky, kterou vytěžil, se navíc tají dech. V Adelaide bral dohromady 4,375 milionu dolarů, v Singapuru dalších 4,750 milionu dolarů. Během dvou týdnů si tak přišel na více než 9 milionů dolarů! Během své kariéry na PGA Tour si vydělal podobně, za osm let konkrétně 9,250 milionu dolarů.

Zatímco v Adelaide neměl Gooch konkurenci, v Singapuru musel do play-off. Největší potíže mu dělal Sergio García, který ve finále zaznamenal šest birdie, ale také dvě bogey. Gooch hrál velmi podobně, trefil o jedno birdie méně, ale také jen jednou chyboval.

O ránu zpět skončil Brooks Koepka, senzační čtvrté místo vytěžil Scott Vincent ze Zimbabwe. V nejlepší desítce se nachází taktéž Mito Pereira, Cameron Smith či Joaquin Niemann. Jen těsně poté unikla Philu Mickelsonovi, jenž společně s Patrickem Reedem a Španělem Eugenieem Lopezem-Chacarrem třináctou pozici.

Zpět ale k rozhodujícímu play-off. Rozhodlo se hned na první jamce, kterou byla osmnáctka. García na ni šel s pocitem, že v turnaji zapsal dvě birdie a jeden par. To Gooch skóroval vždy, na úvod si dokonce připsal eagle. 

Mírnou výhodu potvrdil, ihned zaskóroval a došel si tak pro další fantastický úspěch.