Finau zdolal světovou jedničku a má pátý titul za necelé dva roky

PGA TOUR
Finau zdolal světovou jedničku a má pátý titul za necelé dva roky

Tony Finau ve finálové rundě Mexico Open udolal světovou jedničku Jona Rahma a dočkal se svého šestého titulu na okruhu PGA Tour. Zatímco ale na druhý titul čekal pět let, ten šestý přichází jen krátce po úspěchu na The Northern Trust. 


Na The Northern Trust ukončil Tony Finau pětileté čekání na druhý titul z PGA Tour. Od té chvíle ale sympatický Američan září. A za necelé dva roky získal už svůj pátý triumf. Tentokrát se raduje v Mexiku, kde ve finálovém kole přehrál světovou jedničku Jona Rahma. 

Finau tentokrát nenaplnil kvótu jednoho bogey na kolo a ve finále nechyboval. Pětkrát zaskóroval a žádné drama nepřipustil. To Jon Rahm na třetí rundu, kdy jednašedesáti údery vyrovnal rekord hřiště, nenavázal a po kole za 67 (-4) pohodlně dokráčel k druhé pozici.

Jeden z životních turnajů má za sebou Brandon Wu, počtvrté v kariéře skončil v TOP 3. Čtvrté místo získal Akshay Bhatia a i pro něj je to jeden z nejlepších výkonů v kariéře. Jednou už Bhatia skončil druhý, jednalo se ale o Puerto Rico Open, kde žádné velké hvězdy nestartovaly.

Velmi dobrou formu nadále potvrzuje pětadvacetiletý Angličan Harry Hall. Ze šesti posledních turnajů vytěžil dvě místa v TOP 10 a tři v TOP 40. Jen na Valspar Championship cutem neprošel.