Clark udolal Schauffeleho a těší se z premiérového titulu na PGA Tour

PGA TOUR
Clark udolal Schauffeleho a těší se z premiérového titulu na PGA Tour

Do finálového kola šel s náskokem dvou ran, nakonec Wyndham Clark na Wells Fargo Championship slaví první titul o čtyři rány. V průběhu finálového kola to ale vypadalo všelijak.


Wyndham Clark ukončil své pětileté čekání na první triumf na PGA Tour. Dočkal se včera, když skvěle zvládl i finálové kolo Wells Fargo Championship. Zároveň si připsal finanční odměnu ve výši 3,6 milionu dolarů. K tomu můžeme dodat, že jeho největším výdělkem za jediný turnaj bylo 485 tisíc dolarů.

Triumf se nicméně ve finále nerodil lehce. Schauffele zaskóroval na trojce a tím skóre vyrovnal, neboť Clark na jedničce chyboval. A na sedmičce už Schauffele po dalším birdie vedl.

Jenže poté se situace změnila. Clark dorovnal na osmičce a po chybě Schauffeleho na devítce se do čela vrátil Clark. A první pozici už nepřepustil. Naopak, nakonec jej navýšil na čtyři rány a o první vavřín se připravit nenechal.

Schauffele bere druhou pozici, dělení třetí skončili Harris English a Tyrrell Hatton jako nejlepší Evropan, do nejlepší desítky se dostali i Tommy Fleetwood, Corey Conners, Max Homa, Sungjae Im či Adam Scott.

Posledně jmenovaný chtěl hrát jistě výše, ukázal parádní chip-in, ale také lip-out z minimální vzdálenosti. Po triumfu z Mexika bere Tony Finau dělené třiadvacáté místo, největší hvězda turnaje Rory McIlroy zahrála čtyři kola celkově jen v paru a 47. pozici rozhodně není úspěchem.