Fowler je po více než dvou letech zpět ve světové padesátce

PGA TOUR
Fowler je po více než dvou letech zpět ve světové padesátce

Rickie Fowler si na Wells Fargo Championship připsal další solidní umístění a po čtrnácté příčce se ve světovém golfovém žebříčku opět vrátil do elitní padesátky. 


V elitní světové desítce se téměř nic nezměnilo. Max Homa po dělené osmé příčce poskočil na šesté místo světového žebříčku místo Matta Fitzpatricka, který je v novém vydání OWGR osmý.

Obrovský skok zažívá vítěz turnaje Wyndham Clark. Ten rok 2022 končil na 163. místě, Wells Fargo Championship zahajoval na 80. místě a nyní je jednatřicátý. Pro Clarka se tak jednoznačně jedná o dosud nejlepší fázi kariéry.

Po titulu z Italian Open se do nejlepší padesátky vrátil Adrian Meronk, nově je šestačtyřicátý. O čtyři pozice níže poté najdeme Rickieho Fowlera. Čtyřiatřicetiletý rodák z Murriety v Kalifornii skončil v Quail Hollow dělený čtrnáctý, pojedenácté v řadě prošel cutem a posedmé z posledních osmi akcí skončil v TOP 20.

Fowler se tak poprvé od února roku 2021 vrátil do elitní světové padesátky a čím dál reálněji může začít uvažovat o návratu do Augusty, kde chyběl již třikrát po sobě.