Klára Davidson Spilková odstartuje druhý jarní swing ve Francii

Klára Spilková
Klára Davidson Spilková odstartuje druhý jarní swing ve Francii

Klára Davidson Spilková má před sebou druhou sérii jarních turnajů. Stejně jako na začátku sezony ji po delší přestávce v kalendáři čeká šest turnajů v krátkém časovém sledu za sebou a hodně cestování, které zakončí v Berouně na červnovém domácím turnaji Tipsport Czech Ladies Open.


Prvním turnajem pro ni bude již ve čtvrtek startující Jabra Ladies Open na hřišti golfového klubu Evian. „Ta turnajová pauza byla opravdu velmi dlouhá, téměř dva měsíce. Využila jsem je nejen k načerpání sil na krátké, týdenní dovolené v Thajsku, ale také pro trénink, plnění sponzorských povinností a jeden charitativní turnaj pro pacienty s nemocí ALS. Na žádnou nudu tak nebyl čas, ale poslední dny už jsem se zase na turnaje začala hodně těšit,“ popsala sedmitýdenní přestávku mezi turnaji Davidson Spilková.

„Po celou dobu jsem se snažila udržet si při tréninku hlavně motivaci a herní pohodu, která mě na turnajích v začátku sezony provázela. Na mém domovském hřišti PGA National Czech Republic mi navíc dokázali připravit skvělé podmínky pro nácvik krátké hry a puttování, na kterých mám svou hru postavenou,“ komentovala herní přípravu hráčka.

„Teď mě čeká hřiště Evian ve Francii. Je ve skvělém stavu, ale koncem týdne má hodně pršet a být poměrně zima. Nebude to lehké, zvláště pokud najdete míček v opravdu hustém roughu. Tak uvidíme, co nás čeká. Pokud půjde vše podle plánu, bude mě čekat 14denní výlet na turnaj na Floridě, pak Švédsko, Německo a hned poté červnový domácí turnaj v Berouně. To bude můj druhý jarní swing,“ představila svůj program na následující dva měsíce profesionální golfistka.

Davidson Spilková odstartuje turnaj ve Francii ve čtvrtek v 8.56 netradičně z jamky č. 15. V pátek pak vstoupí do druhého kola z jamky č. 6 v odpoledních hodinách. „Dříve se tento turnaj hrál jen jako předkvalifikace na Evian Championship a dnes patří do kalendáře, což je super. Každá z nás se sem velmi ráda vrací si tohle nádherné hřiště s překrásnými výhledy užít. Držte nám palce s počasím – snad se trochu zlepší a přestane alespoň tak hustě pršet,“ vzkázala přímo z Francie hráčka.

Na turnaji se vedle Davidson Spilkové představí i další pětice českých hráček: Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a na pozvánku hrající Tereza Koželuhová. Turnaj v Évian-les-Bains se hraje s dotací 300 000 eur a ve startovním poli nechybí ani loňská vítězka Finka Tiia Koivisto, která je rovněž šampionkou turnaje Amundi Czech Ladies Challenge z roku 2020.

Turnajový kalendář Kláry Davidson Spilkové:

  1. – 13.5.2023 Jabra Ladies Open, Évian-les-Bains, Francie
  2. – 21.5.2023 Aramco Team Series, Florida, Spojené státy americké
  3. – 4.7.2023 Helsingborg Open, Helsingborg, Švédsko
  4. – 11.6.2023 Volvo Scandinavian Mixed, Stockholm, Švédsko
  5. – 18.6.2023 Amundi German Masters, Berlín, Německo
  6. – 25.6.2023 Tipsport Czech Ladies Open, Beroun, Česká republika