Golfistka Kousková se představí na turnaji LET v Resortu Evian po boku dalších pěti Češek

Golfistka Kousková se představí na turnaji LET v Resortu Evian po boku dalších pěti Češek

Po sedmi týdnech pauzy pokračuje tento týden Ladies European Tour turnajem Jabra Ladies Open na hřišti Evian Golf Course ve Francii. Od čtvrtka do soboty se na něm představí dohromady šest českých hráček, které budou bojovat o prize money v hodnotě 300 tisíc euro.


„Po dlouhé pauze bez velkých turnajů už se moc těším,“ usmívá se Kousková, která si pauzu vyplnila dvěma menšími eventy ve Francii a na Zbraslavi. „Na hřišti v Evianu jsem poprvé a velmi se mi líbí. Výhledy na Ženevské jezero a Mont Blanc jsou dechberoucí. Stejně ale jako místní greeny, které nás všechny dost prověří. Celkově je hřiště velmi technické a bude tak pro nás velmi dobrým testem a výzvou,“ hodnotí Kousková, kterou ve startovním poli doplňují Jana Melichová, Klára Spilková, Tereza Melecká, Tereza Koželuhová a Kristýna Napoleaová.

Ladies European Tour navazuje na turnaje, které se na začátku sezóny konaly mimo Evropu, prvním kláním na starém kontinentu. Z Francie se hráčky přesunou ještě na jeden turnaj na Floridu, nicméně po něm budou hrát až do září právě v Evropě. Poté se nejlepší evropská soutěž přesouvá opět do Asie a na blízký Východ, aby vyvrcholila v listopadu finálovým turnajem ve Španělsku.

„Přichází hlavní blok sezóny, který bude důležitý pro celkové hodnocení Ladies European Tour. Snažila jsem se navázat na to dobré z asijské a africké části tour a zapracovat na tom, co nás stálo lepší umístění. Věřím, že po kvalitním tréninku přicházím připravená, a že se ve hře pozitivně projeví čas strávený na tréninkových plochách. To nám ukážou hned první turnaje,“ dodala Kousková, která vstoupí do turnaje Jabra Ladies Open ve čtvrtek ve 12:30, začínat bude velmi netradičně na jamce č.15.