Z českých golfistek začala ve Francii pod par pouze Kousková

Z českých golfistek začala ve Francii pod par pouze Kousková

Do turnaje Jabra Ladies Open ve francouzském Evianu odstartovala z českých hráček nejlépe Sára Kousková, která jako jediná dokázala zahrát pod par. Další pětici se příliš nedařilo. 


Sára Kousková sice zapsala hned dvě double-bogey, konkrétně na dvou tříparech (dvojka a čtrnáctka), další bogey zaznamenala na tříparové pětce, kromě toho ale hrála fantasticky. Dokázala šestkrát zaskórovat a dostala se na skóre -1.

V Evian Resort Golf Clubu tak dělí páté místo a je pět ran od vedoucí Nizozemky Anne Van Dam. Ta skórovala stejně jako Kousková šestkrát, na rozdíl od české hráčky ale neudělala jedinou chybu.

Dalším českým zástupkyním se v prvním kole vůbec nedařilo. Jana Melichová zaskórovala jednou a po pěti bogey je až 67., Tereza Koželuhová zapsala triple-bogey na čtyřparové čtyřce a je o další úder zpět, o tři rány na jediné jamce přišla také Kristýna Napoleaová a povedené kolo za sebou nemá ani nejlepší česká golfistka posledních let Klára Davidson Spilková. 

I 116. hráčka světa zaskórovala pouze jednou, na jedničce přišla o dva údery, celkově o šest a do druhé rundy půjde až z děleného 96. místa. Nejhorší start z Češek prožila Tereza Melecká, +7 znamená 108. příčku.