Johnson má blízko k druhému prvenství na LIV Golf

LIV GOLF
Johnson má blízko k druhému prvenství na LIV Golf

Dustin Johnson se stal celkovým vítězem prvního ročníku LIV Golf, ačkoliv triumfoval jen jednou. Nyní má blízko k druhému prvenství, po Bostonu by mohl přidat další zářez v Tulse. 


Jihoafričan Branden Grace své fantastické úvodní kolo nezopakoval a o vedení přišel. Přesto v Tulse bude ve finále o titul bojovat, na vedoucího Dustina Johnsona totiž ztrácí pouhé dvě rány.

Johnson naopak svou úvodní rundu zopakoval téměř dokonale. Zatímco v pátek nasázel devět birdie a dvakrát chyboval, včera oželel jedno birdie i bogey. Se skóre -14 vede a může získat druhé prvenství na nově vzniklém okruhu.

Překvapením je jistě výkon Bubby Watsona, jenž půjde do finále z třetí pozice a mankem čtyř úderů. Bryson DeChambeau je pět ran pozadu a Cameron Smith šest. Nejlepší Evropan Richard Bland ztrácí už sedm ran a je mimo boj o triumf.

Zklamaný bude po Tulse zcela jistě Phil Mickelson. Po dvou kolech hraje jen v paru a dělí třiačtyřicátou pozici. Po skvělých týdnech od Masters tak atakuje nejhorší umístění na LIV Golf. V Orlandu byl na konci března dělený jednačtyřicátý.