Pět let čekání je u konce, Day přitom myslel i na konec

PGA TOUR
Pět let čekání je u konce, Day přitom myslel i na konec

Australský golfista Jason Day překonal těžké období a po pěti letech opět triumfoval na PGA Tour. Na AT&T Byron Nelson měl překvapivou konkurenci, ale na osmnáctce ani počtvrté v turnaji nezaváhal. 


Na třináctý titul z PGA Tour si Jason Day musel počkat pět let a 8 dní. Během té doby laboroval se zraněnými zády a taktéž mu po dlouhém boji s rakovinou zemřela matka. Vítězství na Den matek tak pro něj bylo emotivní.

Day navíc přiznal, že během těžkého období uvažoval i o konci kariéry. "Opravdu jsem k tomu neměl daleko. Ale nikomu jsem to neřekl. S koncem jsem byl ale smířený, protože to vážně byly těžké časy," uvedl Day.

Tomu ve finále vyrostla nečekaná konkurence, až 210. hráč světa Austin Eckroat. Ten v celém turnaji ztratil jen čtyři rány a chyboval jen na třech jamkách. Finálové kolo zvládl bez chyby se šesti birdie a od Daye nebyl daleko.

Stejně tak S.W. Kim, který se v neděli trefil hned osmkrát. A v turnaji zaznamenal jen dvě chyby, v úvodních dvou kolech vždy na sedmnáctce. Tři chyby v turnaji udělal C.T. Pan, ve finále zaskóroval šestkrát na úvodní devítce a na té druhé připsal kromě jediného bogey i dva eagly.

Čtvrtou pozici rozhodně může brát za úspěch. Další senzací je Číňan Zecheng Dou, ten bere dělenou pátou příčku společně s hvězdami turnaje - světovou dvojkou Scottiem Schefflerem a Angličan Tyrrellem Hattonem.

Ani jeden si ale nepřišel na Jasona Daye. Ten ve finále nasázel devět birdie a přidal devět parů, pro vítězství si došel až na osmnáctce, kde počtvrté v turnaji trefil birdie. O jedinou ránu tak zdolal zmíněné americko-jihokorejské duo a konečně prolomil svou smůlu.