Johnson ovládl druhý turnaj LIV Golf, na vedoucí hráče v celkovém pořadí ale nadále ztrácí

LIV GOLF
Johnson ovládl druhý turnaj LIV Golf, na vedoucí hráče v celkovém pořadí ale nadále ztrácí

Dustin Johnson si pořádně zkomplikoval svou cestu za druhým titulem na LIV Golf. Musel do play-off, to ale zvládl a v Tulse tak může slavit. V celkovém pořadí sezóny se Johnson posunul, k obhajobě má ale daleko. 


Dustin Johnson hrál i finále naprosto skvěle. Kromě šesti birdie udělal chybu jen na jediné jamce, ovšem na čtyřparové desítce přišel hned o tři údery. Dal tak příležitost dalším a ti ji využili.

Konkrétně Branden Grace a Cameron Smith. Prvně jmenovaný zaskóroval pětkrát a stejně jako v úvodu chybu na hřišti Cedar Ridge Country Clubu neudělal. Cameron Smith ještě na startu druhé devítce ztrácel pět ran, poté ale trefil čtyři birdie v řadě a nakonec si play-off také vynutil.

Rozhodlo se ale ihned, na čtyřparové osmnáctce Smith i Grace zapsali pouze par, to Johnson po finálovém birdie zaskóroval i v play-off a před druhým majorem sezóny si došel pro druhý titul z LIV Golf.

Úřadující vítěz sezóny LIV Golf se propracoval na šesté místo v celkovém pořadí a stáhl náskok vedoucího Talora Gooche, který se v Tulse tentokrát trápil. Druhým mužem průběžného pořadí je Brooks Koepka, třetí Cam Smith.